• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar infobusu par cīņu pret diskrimināciju Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2006., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141779

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 15.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

16.08.2006., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar infobusu par cīņu pret diskrimināciju Eiropā

Eiropas Savienības infobuss pret diskrimināciju ceturtdien, 10.augustā, devās savā trešajā braucienā pa 22 pilsētām 13 ES dalībvalstīs, lai veicinātu vienlīdzīgas tiesības uz darbu. Četrus mēnešus ilgajā braucienā 30 tonnu mobilā informācijas platforma apmeklēs darba tirgus, universitāšu karjeras dienas, jaunatnes festivālus un uzņēmumus, veicinot izpratni par priekšrocībām, ko nodrošina no diskriminācijas brīva darba vide. Cita starpā infobuss vedīs mobilu “Spēju parku”, kura apmeklētāji varēs paši sajust, ar kādām problēmām ikdienā jāsastopas invalīdiem. Iezīmējot, ka patlaban ES prezidentūra ir Somijai, šāgada brauciens sākas Helsinkos.

Tādejādi šis brauciens īpaši veltīts jaunatnei, sniedzot informāciju par tiesībām, ko viņi var baudīt un kas ir paredzētas ES tiesību aktos attiecībā uz vienlīdzīgām iespējām strādāt, mācīties un iegūt izglītību. Tāpat šogad uzmanības centrā būs “Spēju parks”, ar kura palīdzību pievērsīs sabiedrības uzmanību šķēršļiem, ar kādiem ikdienā sastopas invalīdi.

Automobilis atvedīs arī ES stereotipu laušanai veltīto plakātu konkursa labāko darbu izstādi, un paust personisko viedokli par dažādības jautājumiem jebkurš varēs videokameras priekšā. Šādas īsfilmas, kurās pausts sabiedrības viedoklis, būt apskatāmas internetā kampaņas tīmekļa vietnē www.stop-discrimination.info.

Pielāgojoties katras valsts īpatnībām un ņemot vērā to vajadzības, visi pasākumi tiks rīkoti ciešā sadarbībā ar tādiem vietējiem partneriem kā nevalstiskās organizācijas, ministrijas, dažādas apvienības un darba devēju asociācijas. Programmā paredzētas arī tikšanās ar dažādiem politiķiem, mācību pasākumi par to, kā cīnīties pret diskrimināciju, pret diskrimināciju vērstas performances, koncerti un kinofilmas.

Ir izstrādāts automobiļa Eiropas brauciena 2006.gada precīzs maršruts. (Latvija tā maršrutā gan šoreiz nav iekļauta. – Red.)

EK pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!