• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos balsošanai pa pastu no ārvalstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2006., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141686

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES struktūrfondu projektu vērtēšanu un apstiprināšanu. Tēzes

Vēl šajā numurā

15.08.2006., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos balsošanai pa pastu no ārvalstīm

Vēl tikai mēnesi – līdz 15.septembrim – vēlētāji ārvalstīs var pieteikties balsošanai pa pastu. Pieteikties balsošanai pa pastu var 38 Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās, kurās izveidoti vēlēšanu iecirkņi, kas organizē balsošanu pa pastu.

Lai pieteiktos pasta balsošanai, vēlēšanu iecirknī jāiesniedz iesniegums, kurā jānorāda vēlētāja personas dati un adrese ārvalstīs, uz kuru izsūtāmi vēlēšanu materiāli. Piesakoties pasta balsošanai, obligāti uzrādāma arī Latvijas pilsoņa pase, kurā tiks izdarīta atzīme par dalību vēlēšanās.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir paredzējusi, ka vēlētājs savu pasi un iesniegumu vēlēšanu iecirknī var nogādāt arī ar uzticības personas starpniecību. CVK uzskata, ka vēlētāja uzticības persona šajā gadījumā drīkst būt ne tikai fiziska persona, bet arī juridiska persona, piemēram, kurjerpasts.

Tā kā iespējas informēt Latvijas vēlētājus ārvalstīs ir ierobežotas, CVK priekšsēdētājs aicina Latvijas iedzīvotājus pastāstīt par šo iespēju saviem radiem un draugiem, kas dzīvo vai strādā ārvalstīs.

Ārlietu ministrijas apkopotā informācija liecina, ka līdz šim vēlētāji iespēju pieteikties pasta balsošanai izmantojuši kūtri – pagaidām balsošanai pa pastu 9.Saeimas vēlēšanās pieteikušies vien 82 ārvalstīs mītošie Latvijas pilsoņi.

Pēc 15.septembra pieteikties pasta balsošanai vairs nevarēs, jo vēlēšanu iecirkņu komisijas vēlētājiem, kas būs pieteikušies pasta balsošanai, sāks izsūtīt vēlēšanu materiālus. Vēlētāji saņems visas Rīgas vēlēšanu apgabala vēlēšanu zīmes un vēlēšanu aploksni. Saņemot šo sūtījumu, vēlētājam jānobalso par to kandidātu sarakstu, kura ievēlēšanu Saeimā viņš vai viņa atbalsta. Šī saraksta vēlēšanu zīme jāievieto vēlēšanu aploksnē, aploksne jāaizlīmē, jāievieto pasta aploksnē un jānosūta atpakaļ vēlēšanu komisijai.

Kristīne Bērziņa, CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!