• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Katra valoda kā tautas savdabības liecība būs svarīga, iestājoties Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.05.2001., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mēs varam būt apmierināti ar Amerikas labvēlīgo attieksmi pret Latviju un tās centieniem"

Vēl šajā numurā

04.05.2001., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Katra valoda kā tautas savdabības liecība būs svarīga, iestājoties Eiropas Savienībā

Vizītē Rīgā uzturas Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Valters Švimmers

E1.JPG (18612 BYTES)
Vakar, 3.maijā, Ministru kabinetā: Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Bērziņš un Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Valters Švimmers       Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Vakar, 3.maijā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Eiropas Padomes (EP) ģenerālsekretāru Valteru Švimmeru. Sarunas gaitā EP ģenerālsekretārs uzsvēra Eiropas Padomes lielo politisko lomu vienotas Eiropas politikas veidošanā, kā arī izklāstīja savu skatījumu par federācijas principu kopējās Eiropas modelī, kas, kā atzina V.Švimmers, ir "plašas diskusijas jautājums".

Sarunas gaitā abas amatpersonas apsprieda arī Latvijas prezidentūru EP, kuras laikā nodrošināts kontinuitātes princips, gan turpinot iepriekšējo prezidentūru, gan uzsākot jaunas iniciatīvas kopā ar prezidentūrām, ko pārstāvēs nākamās valstis. Latvijas prezidentūras laikā parakstīta kopīgā deklarācija ar Eiropas Savienību (ES) par ciešāku sadarbību starp EP un ES, kā arī veiksmīgi turpināta sadarbība ar EDSO gan institucionālā līmenī, gan konkrētu pasākumu veidā. Savas prezidentūras laikā Latvija lielu uzmanību pievērsa valodu politikai, kultūras mantojuma aizsardzībai, Eiropas identitātes meklējumiem, kā arī pašvaldību tematikai.

EP ģenerālsekretārs uzsvēra, ka Eiropai ir nozīmīga stabilitāte kopumā, kā arī katrā reģionā atsevišķi, tāpēc kandidātvalstīm arī turpmāk jāpievērš uzmanība demokrātisko procesu attīstībai savās valstīs. V.Švimmers arī atzina, ka katras valsts valoda kā šīs tautas identitātes apliecinājums būs svarīga, iestājoties Eiropas Savienībā, jo mazo valstu valodām ir īpaša nozīme zinātnē, kultūrā un biznesa kontaktu veidošanā. Kā pozitīvu faktu V.Švimmers minēja nesen Rīgā notikušo starptautisko multidisciplināro konferenci "Mazās valodas 21.gadsimta Eiropā".

Valdības preses departaments

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!