• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļu piešķīrumu izglītības attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2006., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141215

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 3.augusta sanāksmē

Vēl šajā numurā

04.08.2006., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļu piešķīrumu izglītības attīstībai

Izglītības un zinātnes ministre akadēmiķe Baiba Rivža ir gandarīta par otrdien, 1.augustā, Ministru kabinetā (MK) pieņemto lēmumu, kas paredz būtisku finanšu resursu piešķiršanu izglītības attīstībai.

Valdības sēdē tika apstiprināts MK rīkojums “Par Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas “Finansējums Eiropas Savienības (ES) fondu un Norvēģijas valdības finanšu instrumenta līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai” līdzekļu pārdali 2006.gadā”. Līdz ar to Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžetā tiks iedalīts 3371120 latu no Finanšu ministrijas budžeta. Šie līdzekļi tiks piešķirti no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) aktivitātes “Atbalsts lietišķajiem pētījumiem valsts zinātniskajās institūcijās” atklāta konkursa projekta finansēšanai – kopumā 1648941 lats, tai skaitā ES finansējums 1236706 latu un valsts budžeta finansējums 412235 lati.

Līdzekļus paredzēts piešķirt arī Eiropas Sociālā fonda (ESF) apakšaktivitātes “Atbalsts akadēmiskā personāla un profesionālās izglītības pedagogu tehnoloģiskai praksei uzņēmumos, skolotāju un akadēmiskā personāla pedagoģisko, profesionālo, tehnoloģisko un informācijas tehnoloģijas kompetenču paaugstināšanai” atklāta konkursa projektu finansēšanai – kopumā 1132 420 latu, tai skaitā ES finansējums 849 312 latu un valsts budžeta finansējums 283108 lati.

Bez tam paredzēts finansējums ESF līdzfinansētā pasākuma “Izglītības un tālākizglītības attīstība” un pasākuma “Sociālās izstumtības mazināšana” pašvaldību projektu īstenošanai. ES finansējums 589759 lati.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos

Profesionālās izglītības attīstības aģentūra (PIAA) noslēgusi līgumus ar projektu īstenotājiem Eiropas Sociālā fonda (ESF) aktivitātē “Atbalsts akadēmiskā personāla un profesionālās izglītības pedagogu tehnoloģiskai praksei uzņēmumos, skolotāju un akadēmiskā personāla pedagoģisko, profesionālo, tehnoloģisko un informācijas tehnoloģiju (IT) kompetenču paaugstināšanai”.

Līdz ar līgumu parakstīšanu darbību visā Latvijā tiks aizsākts 91 projekts, paredzot akadēmiskā personāla un skolotāju kompetenču paaugstināšanu pedagoģiskajā, profesionālajā, tehnoloģiju un IT jomā. Projektos ietverta profesionālās pilnveides programmu un kursu, kā arī stažēšanās programmu izstrāde un īstenošana.

Lielākais apstiprināto projektu skaits ir Lielrīgas reģionā, kur kopumā īstenos 45 akadēmiskā personāla un skolotāju izglītošanas projektus. Zemgales reģionā uzsāks 18, Latgales reģionā – 12, Vidzemes un Kurzemes reģionā – 8 projektu īstenošanu.

Kopumā šajā ESF aktivitātē PIAA saņēma 174 projektus, no kuriem administratīvi atbilstīgi bija 125 projekti. Izglītības un zinātnes ministrija tālākai virzībai atbalstīja 91 projektu ar kopējo finansējumu 2662686,11 latu. No tā 75% jeb 1997012,46 latus sedz Eiropas Sociālais fonds. Kopējais pieejamais finansējums aktivitātes ieviešanai ir 3 368 276 lati.

Projektu iesniegšanas termiņš bija 2005.gada 1.novembris. Projektus varēja iesniegt izglītības iestādes, izglītības atbalsta iestādes, profesionālās asociācijas, valsts, pašvaldību un citas institūcijas, kas ir atbildīgas par pedagogu vai akadēmiskā personāla tālākizglītību. Projektu īstenošanas ilgums šajā aktivitātē ir četri līdz 12 mēneši. Viena projekta minimālā kopējo attiecināmo izmaksu summa ir 2500 latu, bet maksimālā summa – 50 000 latu.

Profesionālās izglītības attīstības aģentūra

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!