• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kolumbijas vēstnieces atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2006., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141184

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aviācijas un jūras satiksmes drošības pasākumu finansēšanu

Vēl šajā numurā

07.08.2006., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kolumbijas vēstnieces atvadu vizītēm

Ceturtdien, 3.augustā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Kolumbijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Doriju Sančesu de Vecelu (Dory S?nchez de Wetzel), kura ieradās atvadu vizītē.

Ministru prezidents pateicās par vēstnieces aktīvo darbu un personisko ieguldīju Latvijas un Kolumbijas divpusējo attiecību veicināšanā, ko apliecina Latvijas valsts pastāvēšanas laikā pirmā Kolumbijas valdības pārstāvja – ārlietu ministres – vizīte Latvijā.

Aigars Kalvītis ar gandarījumu atzīmēja, ka abu valstu politiskais dialogs aktivizējās, Latvijai kļūstot par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti un Latvija ir ieinteresēta atbalstīt Kolumbijas demokrātiskās un ekonomiskās reformas. Aigars Kalvītis novēlēja vēstniecei panākumus turpmākajā darbībā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Ārlietu ministrs Artis Pabriks ceturtdien, 3.augustā, tikās ar Kolumbijas vēstnieci Latvijā Doriju Sančesu de Vecelu (Dory Sanchez de Wetzel), kas bija ieradusies atvadu vizītē, un pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar vīzu atvieglojumu ieviešanu. Dorija Sančesa de Vecela informēja, ka Kolumbija ir gatava atcelt vīzu režīmu Latvijas pilsoņu ieceļošanai Kolumbijā, ja Latvija ļautu mūsu valstī bez vīzas ieceļot Kolumbijas diplomātisko un dienesta pasu turētājiem. Artis Pabriks pauda gatavību izskatīt šo priekšlikumu.

Ārlietu ministrs informēja vēstnieci par Latvijas diplomāta nosūtīšanu uz Spānijas vēstniecību Meksikā, kas izvērtēs Latvijas iespējas sadarboties ar Latīņamerikas valstīm.

Puses pārrunāja arī iespējamos sadarbības veidus Eiropas Savienības un Latīņamerikas dialoga ietvaros.

Dorija Sančesa de Vecela ir pirmā akreditētā Kolumbijas vēstniece Latvijā kopš 2003.gada 30.septembra.

Latvijas un Kolumbijas divpusējās attiecības ir draudzīgas un uz sadarbību vērstas. Nozīmīgākais notikums šo attiecību vēsture bija šī gada 1.februārī notikusī Kolumbijas ārlietu ministres Karolinas Barko vizīte Latvijā, kura bija pirmā tik augsta līmeņa vizīte no Latīņamerikas reģiona Latvijā un kuras laikā tika noslēgts “Saprašanās memorands par politisko konsultāciju mehānisma izveidošanu abpusēji interesējošos jautājumos” starp abu valstu Ārlietu ministrijām.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!