• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dāvanām NATO Rīgas samita viesiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.2006., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas premjerministra gaidāmo vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

07.08.2006., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dāvanām NATO Rīgas samita viesiem

NATO valstu un valdību organizācijas birojs noskaidrojis arī Vidzemes un Zemgales etnogrāfisko rakstu zinātājus, kas darinās dūraiņus NATO Rīgas samita viesiem. Noslēdzoties LR Aizsardzības ministrijas sarunu procedūrai par Latvijas etnogrāfisko cimdu piegādi, par atbilstošāko atzīts SIA “Ramid” piedāvājums.

SIA “Ramid” adīs Vidzemes un Zemgales novadu vīriešu un sieviešu dūraiņus – pavisam 2225 pārus.

Čaklie adītāji apņēmušies noadīt Vidzemes un Zemgales novada etnogrāfiskajās tradīcijās darinātus dūraiņus. Kā izrādās, tieši šo novadu raksti ir sastopami retāk un arīdzan nav tik pieprasīti, jo parasti par košākiem un pievilcīgākiem tikuši uzskatīti tieši abu pārējo novadu tradicionālie raksti, tādēļ NATO samita organizēšanas birojam ir patiess prieks, ka izdevies atrast apņēmīgus pretendentus, kas cimdu pārus samita viesu sildīšanai izrakstīs arī ar Vidzemes un Zemgales ornamentiem.

Jūnija vidū konkursa kārtībā Kurzemes un Latgales novadu cimdu adīšanai tika izvēlēta lauku mājamatnieku pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība “Akorande”. Tā apvieno rokdarbnieces no Rēzeknes, Bauskas, Tukuma, Talsiem, Jelgavas un citiem Latvijas reģioniem. Darbs pie pasūtījuma izpildes jau sākts, un tā rakstu zinātājām ir ne tikai iespēja piepelnīties, bet arī gods nest Latvijas simbolus pasaulē.

LR Aizsardzības ministrija izsludināja konkursu par Latvijas etnogrāfisko cimdu piegādi, lai NATO samita viesiem Rīgā varētu dāvināt adītus Latvijas etnogrāfiskos dūraiņus, tādējādi popularizējot Latviju, parādot tās kultūras bagātību un etnogrāfisko rakstu dažādību. Kopumā samita viesiem plānots dāvināt 4500 ar rokām adītu cimdu pāru.

NATO samita preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!