• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un ASV aizsardzības ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.2006., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/141024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno EK pārstāvniecības vadītāju Latvijā

Vēl šajā numurā

02.08.2006., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un ASV aizsardzības ministru tikšanos

Turpinot vizīti ASV, Latvijas aizsardzības ministrs Atis Slakteris Pentagonā tikās ar ASV aizsardzības ministru Donaldu Ramsfeldu.“Sarunā liela vieta tika ierādīta Rīgas NATO samita sagatavošanai, tā nozīmei alianses tālākajā attīstībā. Mēs ar pilnu atbildību varam teikt – Vašingtonā uz Latviju paļaujas kā uz drošu un uzticamu draugu,” uzsvēra Atis Slakteris. “Balstoties uz šo uzticību, es turpināju argumentēt bezvīzu režīma ieviešanas nepieciešamību starp Latviju un ASV.”

Tikšanās laikā pārrunātas arī notikumu attīstības aktualitātes Afganistānā un Irākā. ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds augstu novērtēja līdzšinējo Latvijas bruņoto spēku līdzdalību kopējās militārajās operācijās. Notika viedokļu un redzējuma apmaiņa par to, ka, saasinoties spriedzei konfliktu zonās, miera nodrošināšanas spēku iesaistei ir arvien pieaugoša loma. Latvijas karavīri starptautiskajās operācijās jau šobrīd pilda savus pienākumus paaugstinātas kaujas gatavības apstākļos un ir gatavi to turpināt, apstiprināja Atis Slakteris.

Atzīmējot ASV aizsardzības ministra lielo ieguldījumu Latvijas integrācijā transatlantiskajās drošības struktūrās, tikšanās noslēgumā aizsardzības ministrs Atis Slakteris Donaldam Ramsfeldam pasniedza medaļu “Sekmējot Latvijas dalību NATO”.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!