• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsakot līdzjūtību Libānas iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2006., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140937

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.08.2006., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsakot līdzjūtību Libānas iedzīvotājiem

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pirmdien, 31.jūlijā, nosūtīja līdzjūtības vēstuli Libānas premjerministram Fuadam Sinioram (Fouad Siniora). Valsts prezidente savā un Latvijas iedzīvotāju vārdā izteica visdziļāko līdzjūtību Libānas iedzīvotājiem, īpaši pieminot Kanā bojāgājušo radiniekus un draugus.

“Cilvēka dzīvība ir svēta, un Latvija neatbalsta uzbrukumus civiliedzīvotājiem. Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts ir atkārtoti vērsusies pie abām iesaistītajām pusēm ar aicinājumu pārtraukt vardarbību un uzsākt dialogu, jo nav cita līdzekļa, kā panākt ilglaicīgu mieru un stabilitāti Libānā un Tuvajos Austrumos. Mēs arī turpmāk aicināsim meklēt ilglaicīgu un miermīlīgu konflikta risinājumu.”

Valsts prezidenta preses dienests

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem saistībā ar traģisko notikumu Kanā un citiem incidentiem, kas pēdējo nedēļu laikā notikuši Libānā un Izraēlā, atkārtoti uzsverot, ka civiliedzīvotāju upuri nav pieļaujami. Šā gada 30.jūlijā Kanas ciemā Libānā nogalināti vismaz 54 civiliedzīvotāji, pārsvarā bērni. Šis fakts visā pasaulē izraisījis plašu nosodījumu.

Latvija atgādina, ka tā iestājas par jebkāda veida militāro aktivitāšu pārtraukšanu no visām iesaistītajām pusēm. Tām jāsēžas pie sarunu galda, jo tikai sarunu ceļā panākams konflikta risinājums. Starptautiskajiem vidutājiem ir jāizmanto visas dialoga iespējas, lai panāktu minēto.

Otrdien, 1.augustā, notiks Eiropas Savienības ārlietu ministru ārkārtas sanāksme par pašreizējo situāciju Tuvajos Austrumos, kurā Latviju pārstāvēs ārlietu ministrs Artis Pabriks.

Kā jau ziņots, Latvija uz Libānu šonedēļ nosūtīs 2000 segas un 45 dažādus medikamentus 40 000 latu vērtībā. Latvijas valdība arī atvēlējusi 17 050 latu Latvijas iedzīvotāju evakuēšanai no Libānas. Pašlaik 23 personas no Libānas jau ir evakuētas, sešas tiks izvestas, un 10 nevēlas izceļot no valsts.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!