• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lietuvas sadarbību pierobežas reģionā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2006., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140930

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pieprasījumu Baltkrievijai sniegt oficiālu skaidrojumu

Vēl šajā numurā

01.08.2006., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lietuvas sadarbību pierobežas reģionā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 31.jūlijā, tiekoties ar Lietuvas ārlietu ministru Petru Vaitiekūnu, pārrunāja iespējas uzlabot valsts un pašvaldību institūciju sadarbību pierobežas reģiona problēmu risināšanai. Petrs Vaitiekūns informēja, ka Lietuvas puse redz vairākus sadarbības virzienus, piemēram, infrastruktūras uzlabošanu, par ko informēs Latvijas pusi. Ministri vienojās, ka šī jautājuma detalizētākai apspriešanai organizēs atsevišķu tikšanos.

Artis Pabriks vēlreiz apliecināja Lietuvas kolēģim Latvijas ieinteresētību atomelektrostacijas būvniecībā Lietuvā, jo uzskata, ka jauna un moderna atomelektrostacija sniegs Baltijas valstīm drošu un uzticamu elektrības ražošanas veidu pēc Ignalinas pašreizējās stacijas slēgšanas.

Tikšanās laikā ministri arī vienojās, ka valstīm būtu jārod kopīgs finansējums latviešu un lietuviešu valodu apmācībai citās valstīs. Lietuvas ārlietu ministrs piedāvāja Lietuvas palīdzību NATO samita organizēšanai Rīgā šī gada rudenī, ja tāda būtu nepieciešama.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!