• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības veselības uzlabošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2001., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14091

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valdības rīcības plāna izpildi

Vēl šajā numurā

03.05.2001., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības veselības uzlabošanu

Lai pievērstu visplašākās sabiedrības uzmanību sabiedrības veselības jautājumiem, Labklājības ministrija 4.maijā rīkos forumu “Latvijas valsts un sabiedrības veselība”.

Viens no foruma galvenajiem uzdevumiem ir vienoties par visu sektoru — valsts, pašvaldību, profesionālo un nevalstisko organizāciju — kopēju sadarbību sabiedrības veselības uzlabošanā Latvijā. Vienlīdz svarīgi ir runāt par izglītības jautājumiem jau ģimenē, par vides ietekmi uz cilvēka veselību, par sabiedrības dzīvi kopumā un faktoriem, kas apdraud sabiedrības veselību — vardarbību, traumatismu, kaitīgiem ieradumiem.

Sabiedrības veselību ietekmē visdažādākie sociālie faktori, piemēram, bezdarbs, nabadzība, alkoholisms, bet sociālo situāciju iespējams uzlabot tikai kopīgiem spēkiem. Pozitīvas izmaiņas veselības aprūpē iespējamas, radot valstī izpratni par veselības aprūpes un citu sociālo jautājumu risināšanas prioritāro nozīmi un nodrošinot tai reālu finansiālo pamatu. Sabiedrības veselības forumam varētu būt būtiska loma, lai vienotos par to, ka sabiedrības veselībai ir jābūt prioritātei.

Lai sasniegtu šo mērķi, foruma rīkotāji plāno tā darbā iesaistīt Ministru prezidentu, Saeimas deputātus, Ministru kabineta locekļus, vadošos speciālistus un sabiedriskās domas veidotājus sabiedrības veselības jomā. Plānots uzaicināt arī Pasaules veselības organizācijas sabiedrības veselības ekspertus.

Foruma darba gaitā tiks sniegta aktuāla informācija par šībrīža situāciju sabiedrības veselībā, tautas veselību raksturojošiem rādītājiem, demogrāfijas tendencēm un sabiedrības labklājību, kā arī tiks pievērsta uzmanība minēto faktoru ietekmei uz valsts ekonomisko attīstību un valsts spējai uzņemties dalībvalsts saistības ar Eiropas Savienību. Forumā apspriedīs arī tādus aktuālus jautājumus kā veselību ietekmējošie sociālie un ekonomiskie, dzīvesveida un paradumu faktori, infekcijas slimību ierobežošana, veselības aprūpes pakalpojumu standarti un izmaksas saistībā ar brīvu preču kustību, brīvu personu kustību un patērētāju tiesību aizsardzību Eiropas Savienībā.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!