• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts ekonomisko attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.05.2001., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14090

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Privatizācijas sertifikātu tirgū veikto darījumu apjomi un vidējās cenas īpašuma kompensācijas sertifikātiem

Vēl šajā numurā

03.05.2001., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts ekonomisko attīstību

Finansu ministrs Gundars Bērziņš vakar, 2.maijā, tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) pārstāvi Latvijā Adalbertu Knoblu.

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas ekonomiskā attīstība un nozīmīgākie makroekonomiskie rādītāji, īpašu uzmanību pievēršot budžeta deficīta līmenim. Tika uzsvērts, ka Latvijas makroekonomiskie rādītāji salīdzinājumā ar pārējām ES kandidātvalstīm ir ļoti labi, lielākajā daļā rādītāju mūsu valsts ir krietni virs vidējā ES kandidātvalstu līmeņa.

Ministrs uzsvēra arī pretrunu dažādos ieteikumos Latvijai — tiek ieteikts gan saglabāt iespējami zemu budžeta deficīta līmeni, gan arī ievērojami palielināt izdevumus sociālajā sfērā, un abi šie ieteikumi nav izpildāmi.

Finansu ministrs sarunā norādīja, ka ekonomiskās politikas memorandā noteikto makroekonomisko kritēriju (budžeta deficīta līmenis u.c.) ievērošana ir ļoti nozīmīga, jo tas ir pamats valsts tautsaimniecības attīstībai.

Sarunā ar SVF pārstāvi apspriesti arī paredzamie 2001.gada budžeta grozījumi, un A.Knobls norādīja, ka, iespējams, budžeta grozījumi būtu jāizskata vēlāk, kad jau būs pilnīgāks priekšstats par šā gada budžeta ieņēmumu daļas izpildi.

SVF izpilddirektoru valde Latvijas valdības ekonomiskās politikas memorandu 2001.– 2002. gadam akceptēja 20.aprīlī. Finansu ministrs Gundars Bērziņš un Latvijas Bankas prezidents Einars Repše Latvijas valdības ekonomiskās politikas memorandu parakstīja 21.martā. Ministru kabinets memorandu akceptēja valdības 13.marta sēdē.

Kā zināms, šā gada pirmajā ceturksnī Latvijas valsts konsolidētā kopbudžeta deficīta līmenis ir iekļāvies Latvijas valdības un SVF ekonomiskās politikas memorandā noteiktajā kritērijā — tas bijis divkārt mazāks par pieļaujamo maksimumu.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!