• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas nākotnei veltītā interneta foruma apmeklēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2006., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140721

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 25.jūlijā sēdē

Vēl šajā numurā

27.07.2006., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas nākotnei veltītā interneta foruma apmeklēšanu

Tīmekļa vietni “Debate Europe”, ko saskaņā ar dialogam, diskusijai un demokrātijai veltīto plānu D 21 valodā 2006.gada martā atklāja Eiropas Komisija, lai Eiropas līmenī veicinātu diskusiju, šonedēļ apmeklēja viens miljons cilvēku.

Tā ir izrādījusies ļoti veiksmīga, un tās forumu vidēji mēnesī apmeklē 200 000 cilvēku, ievietojot tajā 12 700 komentāru.

Komentējot diskusiju foruma panākumus, par iestāžu attiecībām un saziņas stratēģiju atbildīgā Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Margota Valstrēma sacīja: “Cilvēki izrāda interesi un patiesu vēlmi dalīties pārdomās par Eiropu. Patlaban notiekošajās diskusijās par Eiropas nākotni svarīgi ir visi jautājumi. Es vēlētos, lai foruma diskusijās piedalītos vairāk sieviešu. Virtuālā diskusiju foruma panākumi liecina, ka mums jāstrādā ne vien pie atbilstošajām politikām un iestādēm, bet arī jārada vairāk iespēju Eiropas pilsoņiem tikties un apspriesties.”

Eiropas pilsoņi šai forumā var piedalīties diskusijās par trim tematiem: Eiropas ekonomiskā un sociālā attīstība, izpratne par Eiropu un Eiropas Savienības uzdevumiem un Eiropas robežas un tās loma pasaulē.

Forumā ir piedalījušies pilsoņi no visas Eiropas un no valstīm, kas atrodas aiz tās robežām. 90% bija vīrieši vecumā no 18 līdz 44 gadiem.

Šobrīd diskusijas galvenokārt noris angļu (56%), franču (23%) un vācu (7%) valodā. Forumā iespējams diskutēt 20 oficiālajās Eiropas Savienības valodās un katalāņu valodā.

Līdztekus aktīvai dalībai diskusijā tīmekļa vietnes apmeklētāji var lasīt pārdomas (arī tīmekļapraides veidā), kurās dalījušies Eiropas komisāri un Ekonomikas un sociālās komitejas priekšsēdētājs.

Forumā izteiktās pārdomas tiek ņemtas vērā Eiropas Komisijas analīzē šobrīd aktuālajā pārdomu laikā par Eiropas nākotni.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!