• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasākumiem dalībvalstu solidaritātes stiprināšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2006., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140616

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pilsoņu atbalstu Eiropas Savienībai

Vēl šajā numurā

26.07.2006., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasākumiem dalībvalstu solidaritātes stiprināšanai

19.jūlijā apstiprinātajā paketē ir paziņojums par politikas prioritātēm cīņā pret trešo valstu pilsoņu nelegālo imigrāciju, priekšlikums regulai, ar kuru izveido Kopienas īstermiņa vīzu kodeksu, un priekšlikums regulai par dalībvalstu to robežsargu ātrās reaģēšanas brigāžu pilnvarām un finansējumu, kuri norīkoti darbā citā dalībvalstī, lai sniegtu tehnisko un operatīvo palīdzību. Ar šo paketi ievērojami tiek pastiprināti ES centieni palielināt dalībvalstu solidaritāti un enerģiskāk apkarot nelegālo imigrāciju.

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieks Franko Fratīni, komisārs, kas atbild par brīvību, drošību un tieslietām, uzsvēra, ka ES līmenī ir vajadzīga efektīva un saskaņota kopēja vīzu politika, skaidri un precīzi noteikti pasākumi, kas paredzēti, lai apkarotu pieaugošo nelegālās imigrācijas fenomenu un darītu pārliecinošāku solidaritātes koncepciju imigrācijas un patvēruma jomā, jo īpaši – robežu pārvaldības jautājumos.

Priekšsēdētāja vietnieks paziņoja: “Mums ir jāpastiprina un jādara efektīvāka cīņa pret nelegālo imigrāciju, tas ir būtisks mūsu imigrācijas un patvēruma politikas ticamības un vienotības faktors. Šis paziņojums pilnībā saskan ar Rabatas rīcības plānu imigrācijas un attīstības jomā, par ko izcelsmes, tranzīta un galamērķa valstis vienojās tikai pagājušajā nedēļā. Ja mēs būsim stingri un nelokāmi attiecībā uz nelegālo imigrāciju, mēs novērsīsim imigrantu ekspluatāciju un atņemsim nelegālajai imigrācijai pievilcību.”

Politikas prioritātes cīņā pret nelegālo imigrāciju

Paziņojumā par politikas prioritātēm cīņā pret nelegālo imigrāciju jo īpaši pētīts, kā turpmāk nostiprināt ārējo robežu aizsardzību, piemēram, ieviešot “elektronisko robežu pārvaldību”, izmantojot operatīvo informāciju, kā arī izveidojot automatizētu iebraukšanas/izbraukšanas sistēmu; tajā aplūkots regulējuma jautājums un nepieciešamība pievērsties to trešo valstu pilsoņu nodarbinātībai, kuri valstī uzturas nelegāli.

Kopienas īstermiņa vīzu kodekss

Ar šo priekšlikumu nostiprinās Eiropas Savienības drošību un turpmāk atvieglos likumīgu iebraukšanu Eiropas Savienībā, jo tajā pastiprināta kopējās vīzu politikas saskanība attiecībā uz īstermiņa, tranzīta un lidostu tranzīta vīzu apstrādi un izsniegšanu. Nostiprinot attiecīgo vīzu noteikumu tiesisko drošību un pārskatāmību, iegūs gan dalībvalstu konsulātu darbinieki, gan vīzu pieprasītāji.

Robežsargu ātrās reaģēšanas brigādes

Ar robežsargu ātrās reaģēšanas brigāžu izveidošanu, to uzdevumiem un finansēšanu saistītais priekšlikums ir būtiskākais solis ceļā uz integrētas robežas pārvaldības sistēmas izveidošanu Eiropas līmenī, un tas ir svarīgs pasākums dalībvalstu un Kopienas solidaritātes veicināšanā ārējo robežu jomā.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!