• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltkrievijas varas iestāžu veikto kratīšanu Latvijas diplomāta dzīvesvietā Minskā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2006., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140613

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Itālijas valdības lēmumu atvērt darba tirgu jauno ES dalībvalstu pilsoņiem

Vēl šajā numurā

26.07.2006., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltkrievijas varas iestāžu veikto kratīšanu Latvijas diplomāta dzīvesvietā Minskā

Otrdien, 25.jūlijā, pulksten trijos naktī Baltkrievijas varas iestāžu pārstāvji iekļuva Latvijas diplomāta dzīvoklī Minskā un veica tur kratīšanu. Kratīšanas laikā Baltkrievijas atbildīgo dienestu darbinieki veica diplomāta atsevišķu personisko mantu izņemšanu.

Šāda Baltkrievijas iestāžu rīcība ir rupjš Vīnes 1961.gada konvencijas par diplomātiskajiem sakariem pārkāpums. Baltkrievijas pusei jāuzņemas pilna atbildība par notikušo.

Latvijas Ārlietu ministrija ir sagatavojusi protesta notu Baltkrievijas Ārlietu ministrijai, kā arī uz Latvijas Ārlietu ministriju ir izsaukts Baltkrievijas vēstniecības vadītājs, lai sniegtu paskaidrojumus.

Ārlietu ministrija atgādina, ka Vīnes 1961.gada konvencijas par diplomātiskajiem sakariem 29.pants nosaka: “Diplomātiskā aģenta persona ir neaizskarama. Viņš nav pakļaujams jebkādas formas arestam vai aizturēšanai.” Savukārt 30.pants paredz, ka “diplomātiskā aģenta privātajai rezidencei ir tāda pati neaizskaramība un aizsardzības kā pārstāvniecības telpām. Viņa dokumenti, korespondence un viņa īpašums arī ir neaizskarams”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!