• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Spānijas Karalistē 22.-25.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.2006., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Japānas premjerministra īpašā sūtņa vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

25.07.2006., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Spānijas Karalistē 22.–25.jūlijā

04.JPG (12267 bytes)
Latvijas Republikas ārlietu ministrs Artis Pabriks vakar, 24.jūlijā, Madridē tiekoties ar savu kolēģi – Spānijas ārlietu un sadarbības ministru Migelu Anhelu Moratinesu
Foto: EPA/A.F.I.

Tiekoties ar Spānijas ārlietu un sadarbības ministru

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 24.jūlijā Madridē tikās ar Spānijas Karalistes ārlietu un sadarbības ministru Migelu Anhelu Moratinesu un pārrunāja nepieciešamību stiprināt Latvijas un Spānijas ekonomisko sadarbību, aktuālos Eiropas Savienības jautājumus, kā arī situāciju Tuvajos Austrumos.

Abi ministri uzsvēra, ka divpusējās politiskās attiecības starp Latviju un Spāniju, kā arī abu valstu sadarbība Eiropas Savienības līmenī ir ļoti sekmīga, taču nākotnē jāstiprina divpusējie ekonomiskie sakari. Ministri vienojās par nepieciešamību organizēt abu valstu uzņēmēju forumu, kas dotu iespējas nodibināt savstarpējus kontaktus un izvērtēt perspektīvos ekonomiskās sadarbības virzienus. Latvijas ārlietu ministrs uzsvēra mūsu valsts ekonomikas straujos attīstības tempus un norādīja, ka Latvija ir investīcijām ļoti labvēlīga valsts.

Diskutējot par situāciju Tuvajos Austrumos, abi ministri pauda satraukumu par karavīru nolaupīšanu, civiliedzīvotāju upuriem un civilās infrastruktūras iznīcināšanu abās pusēs. Ministri uzsvēra nepieciešamību pārtraukt karadarbību vistuvākajā laikā. Gan Artis Pabriks, gan Migels Anhels Moratiness bija vienisprātis, ka pēc iespējas drīzāk jāpanāk vienots Eiropas Savienības viedoklis Tuvo Austrumu konflikta saistībā. Pārrunāto tematu klāstā bija arī Spānijas atbalsts Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā, Latvijas diplomātiskā pārstāvja prakse Spānijas vēstniecībā Meksikā, Latvijas un Spānijas attiecības ar Krieviju, Somijas prezidentūra Eiropas Savienībā un citi jautājumi.

Arta Pabrika vizīte Spānijā notiek no 22. līdz 25.jūlijam. Tās laikā ministram plānotas vairākas tikšanās gan ar Spānijas uzņēmējiem, gan ar politiķiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!