• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārrunājot kontrabandas apkarošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2006., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140246

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

20.07.2006., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārrunājot kontrabandas apkarošanu

02.JPG (15420 bytes)
Lai pārrunātu kontrabandas apkarošanu, vakar, 19.jūlijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis (centrā) apmeklēja Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldi un tikās ar Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu (attēlā pa labi) un VID ģenerāldirektora vietnieku, Muitas kriminālpārvaldes direktoru Vladimiru Vaškeviču
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

19.jūlijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis, apmeklējot Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldi, uzsvēra kontrabandas apkarošanas nozīmīgumu Latvijā, īpaši pievēršot uzmanību spirta un alkoholisko dzērienu nelegālas aprites apkarošanai.

Muitas kriminālpārvaldē Aigars Kalvītis tikās ar VID ģenerāldirektoru Dzintaru Jakānu un VID ģenerāldirektora vietnieku, Muitas kriminālpārvaldes direktoru Vladimiru Vaškeviču, lai pārrunātu aktualitātes Muitas kriminālpārvaldes darbībā.

V.Vaškevičs norādīja, ka Muitas kriminālpārvalde ir jauna iestāde – tā izveidota 2002.gadā, tajā notiek izmaiņas, kas saistītas ar pārvaldes darbības optimizāciju. Dz.Jakāns norādīja, ka nozīmīgi iestādes darbību ietekmējusi iestāšanās Eiropas Savienībā – to jautājumu loma, kas skar muitu un muitas nodokļus, ir mazinājusies, bet lielāka uzmanība tiek pievērsta tieši noziedzīgo nodarījumu atklāšanai.

Raksturojot Muitas kriminālpārvaldes darbības rezultātus, V.Vaškevičs norādīja, ka 2005.gadā un 2006.gada pirmajā pusgadā kriminālpārvalde konstatējusi 57 narkotikas kontrabandas gadījumus, tāpat sadarbībā ar Valsts policiju atklāta sintētisko narkotiku ražotne Gulbenes rajonā. Kriminālpārvalde sniegusi atbalstu Valsts policijai dažādu pasākumu realizēšanā, kā rezultātā aizturēts liels daudzums narkotisko vielu. Tāpat šajā laika posmā būtiski traucēta 12 organizētās noziedzības grupējumu darbība. Kā atzina kriminālpārvaldes eksperti, grupējumu darbība galvenokārt saistīta ar narkotisko vielu un cigarešu kontrabandu. Pamatojoties uz Muitas kriminālpārvaldes darbību, 2005.gadā sākti 79 kriminālprocesi, savukārt 32 no tiem nosūtīti kriminālvajāšanas uzsākšanai. 2006.gada pirmajā pusgadā uzsākti jau 42 kriminālprocesi, no kuriem kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīts 21.

Arī A.Kalvīša valdības Deklarācijā par Ministru kabineta iecerēto darbību kā būtisks uzdevums ir izvirzīta cīņa pret kontrabandu un organizētās noziedzības apkarošana.

Muitas kriminālpārvaldes galvenās funkcijas ir valsts ekonomisko interešu aizsardzība, nodrošinot noziedzīgu nodarījumu atklāšanu un novēršanu muitas lietu jomā, kā arī cīņa ar kontrabandas preču nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts un Eiropas Savienības muitas robežai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!