• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2006., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kazahstānas prezidenta valstsvizīti 17.-18.jūlijā

Vēl šajā numurā

19.07.2006., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien, 19.jūlijā, sāk pieņemt deputātu kandidātu sarakstus 9.Saeimas vēlēšanām. Pieteikt kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām partijas un partiju apvienības varēs līdz 8.augustam, kas ir pēdējā sarakstu iesniegšanas diena.

Iesniegt kandidātu sarakstus CVK varēs otrdienās un ceturtdienās no plkst. 10 līdz 14 un trešdienās no plkst. 13 līdz 17. Divās pēdējās sarakstu iesniegšanas dienās – 7. un 8.augustā – CVK kandidātu sarakstus pieņems no plkst. 10 līdz 18.

Iesniedzot kandidātu sarakstu Saeimas vēlēšanām, tam jāpievieno visu sarakstā iekļauto deputātu kandidātu parakstīta priekšvēlēšanu programma, kvīts par drošības naudas iemaksu, kas Saeimas vēlēšanās ir 1000 latu, katra kandidāta parakstīts paziņojums, ka viņš piekrīt kandidēt vēlēšanās, deklarācija, kurā kandidāts apliecina, ka atbilst vēlēšanu likuma prasībām un uz viņu neattiecas kandidēšanas ierobežojumi. Papildus kandidātu sarakstam pievienojamas arī sīkākas ziņas par katru deputātu kandidātu. Deputātu kandidātiem jāsniedz ziņas par dzīvesvietu, ieņemamajiem amatiem, darbavietu, izglītību, sadarbību ar PSRS vai ārvalstu drošības dienestiem. Ziņās jāiekļauj arī pašnovērtējums par latviešu valodas prasmi, jānorāda ārvalsts pilsonība, ja tāda ir, kā arī jāsniedz ziņas par kandidāta valdījumā esošajiem īpašumiem, parādsaistībām, aizdevumiem, skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem, piederošajiem vērtspapīriem.

Kā uzsvēra CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, CVK pieņems tikai tādus kandidātu sarakstus, kuri būs noformēti atbilstoši Saeimas vēlēšanu likuma prasībām. Ja visas prasības būs ievērotas, saraksts tiks reģistrēts 9.Saeimas vēlēšanām. Plānots, ka pirmos kandidātu sarakstus CVK varētu reģistrēt piektdien, 21.jūlijā.

Šobrīd interesi par dalību Saeimas vēlēšanās izrādījusi 21 partija un partiju apvienība, kuru pārstāvji CVK izņēmuši kandidātu sarakstu sagatavošanai nepieciešamās veidlapas un datorprogrammu.

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!