• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
NATO ģenerālsekretārs, uzturoties vizītē Latvijā 14.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2006., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/140025

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra apsveikumu Lietuvas kolēģim

Vēl šajā numurā

18.07.2006., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NATO ģenerālsekretārs, uzturoties vizītē Latvijā 14.jūlijā

 

Tiekoties ar Valsts prezidenti

01.JPG (16083 bytes)
14.jūlijā: NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 14.jūlijā Rīgas pilī tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Sheferu (Jaap de Hoop Scheffer) un pārrunāja novembra beigās Rīgā gaidāmo NATO galotņu sanāksmi. Prezidente pauda gandarījumu, ka Latvija un NATO aktīvi sadarbojas galotņu sanāksmes sekmīgā organizēšanā un izmantoja šo iespēju, lai pateiktos gan NATO ģenerālsekretāram un viņa komandai, gan Latvijas darba grupai par viņu jau ieguldītajām pūlēm galotņu sanāksmes sagatavošanā.

Prezidente izteica gandarījumu, ka tikšanās dienā ar NATO ģenerālsekretāru abiem ir iespēja apmeklēt vēsturiskās Cēsu pilsētas astoņsimtgades svinības, un atzīmēja, ka Cēsīm ir simboliska nozīme Latvijas vēsturē – tās ir bijušas Latvijas neatkarībai svarīgo brīvības cīņu vieta. Pēc prezidentes sacītā, tagad, kad Latvija ir pilntiesīga NATO dalībvalsts, ir ļoti piemēroti, ka pirms NATO galotņu sanāksmes NATO ģenerālsekretāram ir iespēja uzrunāt Latvijas vēsturē tik nozīmīgās pilsētas iedzīvotājus.

Jāps de Hops Shefers akcentēja Rīgas NATO galotņu sanāksmes nozīmību, atzīmējot, ka Rīgas galotņu sanāksmē tiks rastas atbildes uz 21.gadsimta drošības izaicinājumiem pasaulē. Viņš pauda pārliecību par NATO spējām un efektivitāti rast mūsdienīgas atbildes uz šodienas drošības izaicinājumiem un atzīmēja, ka NATO dalībvalstu vadītāji Rīgā apspriedīsies par šiem organizācijai tik būtiskajiem jautājumiem.

Abas puses tikšanās laikā pārrunāja gaidāmās NATO galotņu sanāksmes programmu un nozīmību.

Valsts prezidenta preses dienests

02.JPG (11652 bytes)
14.jūlijā: NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers un Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis
Foto: Uldis Pāže

Tiekoties ar Ministru prezidentu

14.jūlijā Ministru prezidents Aigars Kalvītis rīkoja darba pusdienas par godu NATO (Ziemeļatlantijas līguma organizācijas) ģenerālsekretāra Jāpa de Hopa Shefera (Jaap de Hoop Scheffer) vizītei Latvijā.

Tikšanās laikā uzmanība tika veltīta trīs galvenajiem jautājumiem. Puses pārrunāja Latvijas organizatoriskos darbus un jautājumus, gatavojoties šā gada novembrī Rīgā paredzētajam NATO samitam. Aigars Kalvītis un Jāps de Hops Shefers apsprieda NATO samita dienaskārtību un plānoto darbu, kā arī apmainījās ar informāciju un viedokļiem par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas starptautiskajām operācijām un citiem aktuālajiem jautājumiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Tiekoties ar aizsardzības ministru

14.jūlijā aizsardzības ministrs Atis Slakteris tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jāpu de Hopu Sheferu, lai apspriestu vairākus svarīgus ar NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmi saistītus jautājumus.

NATO ģenerālsekretārs uzsvēra, ka NATO samita norise Latvijā ir valstij nozīmīga no politiskā un vēsturiskā aspekta. Tikpat nozīmīga tā ir arī pašai aliansei, jo pēc pēdējās paplašināšanās 2004.gadā šis ir pirmais samits, kas notiek kādā no jaunajām NATO dalībvalstīm.

Atis Slakteris un Jāps de Hops Shefers vienojās, ka Rīgas samitam jābūt alianses dalībvalstu samitam, kura dalībnieki ir 26 NATO valstu pārstāvji.

Sarunu laikā NATO ģenerālsekretārs atzina, ka šobrīd svarīgi ir vienoties par NATO samita darba kārtību, un apliecināja, ka drīzumā nepieciešamā vienošanās tiks panākta.

Aizsardzības ministra tikšanās ar NATO ģenerālsekretāru notika pēc tam, kad Jāps de Hops Shefers bija iepazinies un izvērtējis NATO samita norises vietu – Olimpisko sporta centru. Pēc tā apskates viņš secināja, ka Olimpiskais sporta centrs ir lieliski piemērots šā pasākuma rīkošanai un ka tajā varēs nodrošināt ļoti labus darba apstākļus samita dalībniekiem.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!