• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas tālāko sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2006., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139901

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO informatīvo telti Latvijas pilsētu svētkos

Vēl šajā numurā

14.07.2006., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas tālāko sadarbību

Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja 13.jūlijā tikās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju, lai pārrunātu aktuālos jautājumus abu valstu divpusējās attiecībās.

E.Skuja informēja, ka līdz šā gada jūlija beigām tiks pabeigta ekonomiskās sadarbības līgumprojekta un līgumprojekta par starpvaldību komisijas izveidošanu iekšējā starpministriju saskaņošanas procedūra.

Puses apsprieda iespējamās abu valstu valdību pārstāvju vizītes. Tika pārrunāta Latvijas ekonomikas ministra Aigara Štokenberga iespējamā vizīte Krievijā un Latvijas un Krievijas ekonomikas ministriju konsultācijas par aktuālajiem ekonomikas jautājumiem. Šīs vizītes laikā varētu parakstīt minētos līgumus, kā arī līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā, kas noteiks pensiju izmaksu kārtību abu valstu iedzīvotājiem, kas strādājuši Latvijā vai Krievijā. Tikšanās laikā pārrunāti tālākie sadarbības soļi, piemēram, sadarbība ar Krievijas reģioniem. Latvijas puse uzsvēra arī nepieciešamību uzlabot konsulāro sadarbību.

Abas puses atzīmēja Latvijas un Krievijas attiecību aktivizēšanos pēdējā laikā, uzsverot premjera Aigara Kalvīša tikšanos ar Krievijas premjeru Mihailu Fradkovu Baltijas jūras valstu padomes galotņu samita laikā Reikjavīkā, kā arī neoficiālo tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Sanktpēterburgas ekonomiskā foruma laikā. Gan Latvijas, gan Krievijas pārstāvji bija vienisprātis, ka šī pozitīvā tendence būtu jāturpina.

Arī ārlietu ministrs Artis Pabriks ir pārliecināts, ka nepieciešama abu pušu aktīvāka sadarbība, lai noslēgtu līgumus, kas ir svarīgi abu valstu pilsoņiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!