• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 13. jūlija rīkojums Nr. 522 "Par koncepciju "Par Valsts ieņēmumu dienesta centrālā aparāta struktūrvienību izvietošanu vienotās darba telpās"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2006., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139869

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.540

Noteikumi par Radiācijas drošības centra sniegto maksas pakalpojumu cenrādi

Vēl šajā numurā

14.07.2006., Nr. 111

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 522

Pieņemts: 13.07.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.522 

Rīgā 2006.gada 13.jūlijā (prot. Nr.35 44.§)

Par koncepciju “Par Valsts ieņēmumu dienesta centrālā aparāta struktūrvienību izvietošanu vienotās darba telpās”

 

1. Apstiprināt koncepciju “Par Valsts ieņēmumu dienesta centrālā aparāta struktūrvienību izvietošanu vienotās darba telpās” (turpmāk – koncepcija) un atbalstīt kopsavilkumā piedāvātā risinājuma 1.variantu.

2. Noteikt Finanšu ministriju par atbildīgo institūciju koncepcijas īstenošanā.

3. Finanšu ministrijai līdz 2006.gada 1.oktobrim iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu, kas saskaņots starp valsts akciju sabiedrību “Valsts nekustamie īpašumi” un Valsts ieņēmumu dienestu, par valsts akciju sabiedrības “Valsts nekustamie īpašumi” tiesībām noteiktā adresē veikt darbības, lai nodrošinātu Valsts ieņēmumu dienesta centrālā aparāta vienotā adminis­tratīvā ēku kompleksa izveidošanu un iznomāšanu Valsts ieņēmumu dienestam.

4. Finanšu ministrijai līdz 2006.gada 1.novembrim normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā rīkojuma projektu, kas saskaņots starp valsts akciju sabiedrību “Valsts nekustamie īpašumi” un Valsts ieņēmumu dienestu, par Valsts ieņēmumu dienesta valdījumā esošās ēkas Rīgā, K.Valdemāra ielā 1a (kadastra apzīmējums 01000102000001), nodošanu valsts akciju sabiedrībai “Valsts nekustamie īpašumi”, lai ieguldītu pamatkapitālā likumā “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām” un normatīvajos aktos, kas regulē nekustamā īpašuma ieguldīšanu kapitālsabiedrību pamatkapitālā, noteiktajā kārtībā.

5. Valsts ieņēmumu dienestam un valsts akciju sabiedrībai ‘’Valsts nekustamie īpašumi’’ līdz 2006.gada 1.novembrim noslēgt priekšlīgumu par telpu nomas līguma slēgšanu.

6. Valsts ieņēmumu dienestam papildus nepieciešamā finansējuma Valsts ieņēmumu dienesta administratīvo ēku kompleksa darbības nodrošināšanai 2008.gadā (telpu nomai) un 2009.gadā (pārcelšanās izdevumiem, darba vietu izveidošanai, telpu nomai, uzturēšanai, apsaimniekošanai, komunālajiem pakalpojumiem) iekļaušanu ilgtermiņa saistībās turpmākajiem gadiem izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot un izskatot valsts budžeta likumprojektu kārtējam gadam.

7. Finanšu ministrijai līdz 2007.gada 1.septembrim sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par koncepcijas īstenošanas rezultātiem.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

 

 

(Ministru kabineta

2006.gada 13.jūlija rīkojums Nr.522)

Koncepcijas “Par Valsts ieņēmumu dienesta centrālā aparāta struktūrvienību izvietošanu vienotās darba telpās”
kopsavilkums

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID) darbinieku skaita ziņā ir viena no lielākajām valsts pārvaldes iestādēm Latvijā.

Viena no aktuālākajām problēmām jau vairākus gadus ir VID centrālā aparāta darbinieku nodrošināšana ar atbilstoši iekārtotām darba vietām. Pašlaik 1411 VID centrālā aparāta darbiniekiem ir nepieciešamas iekārtotas darba vie­tas.

Lai darbiniekus nodrošinātu ar darba apstākļiem atbilstošām telpām un aprīkotām darba vietām, VID ir izstrādājis koncepciju “Par Valsts ieņēmumu dienesta centrālā aparāta struktūrvienību izvietošanu vienotās darba telpās” (turpmāk – koncepcija).

Koncepcijā tiek izvirzītas šādas problēmas:

1. VID centrālā aparāta struktūrvienības Rīgā ir izvietotas 15 dažādās pil­sētas vietās.

2. Telpu trūkums VID centrālā aparāta darbinieku nodrošināšanai ar darba vietām.

3. Telpu nodrošinājuma jautājuma regulāra risināšana katru gadu, jo noslēgtie telpu nomas līgumi ir ar noteiktu termiņu vai esošās telpu platības ir nepietiekamas.

4. VID korporatīvās identitātes problēma sabiedrībā.

Plānojot VID centrālā aprāta struktūrvienību izvietošanu vienkopus un ņemot vērā veikto situācijas analīzi funkciju pieauguma jomā un personāla skaita izmaiņu prognozi un tendences, efektīvai darba organizācijai un pilnvērtīgas funkciju izpildes nodrošināšanai ir nepieciešamas darba telpas ar kopējo platību aptuveni 33985 m2. Šāda platība ir pietiekama arī, ja pēc 2008.gada palielināsies VID centrālā aparāta štata vietu skaits.

 

Problēmas risinājums – izvietot VID centrālā aparāta struktūrvienības vienotā kompleksā, kur telpas ir speciāli piemērotas VID darba specifikai, uz neierobežotu termiņu.

 

Piedāvātie risinājuma varianti:

Minētās problēmas risinājumam koncepcijā tiek izskatīti šādi VID centrālā aparāta vienotu telpu nodrošinājuma risinājuma varianti:

 

1.variants – vienota administratīvo ēku kompleksa izveidošana atbilstoši VID vajadzībām un iznomāšana VID, uzdodot valsts akciju sabiedrībai “Valsts nekustamie īpašumi” (turpmāk – VNĪ) rast risinājumu līdz 2008.gada 30.decembrim.

 

2.variants – telpu noma, VID organizējot atklātu konkursu par telpu nomu VID centrālā aparāta vajadzībām.

Īstenojot 1.variantā norādīto risinājumu, VID ilgtermiņā tiks nodrošināta iespēja racionālāk izmantot finanšu, materiālos un darbaspēka resursus. VNĪ piedāvātā telpu nomas maksa būs zemāka, jo VNĪ tiks nodota un tās pamatkapitālā iekļauta VID šo­brīd valdījumā esošā ēka Rīgā, K.Valdemāra
ielā 1a. Nosakot nomas maksu, VNĪ to samazinās par minētā nekustamā īpašuma tirgus vērtību. Vienīgais identificētais risks ir VID vienotā administratīvo ēku kompleksa būvniecības projekta saistību neizpilde plānotajos termiņos. Šajā gadījumā aktuāla būs problēma par VID struktūrvienību nodrošināšanu ar telpām, jo esošo telpu nomas līgumu termiņi jau būs pārtraukti.

2.variantā norādītā risinājuma īstenošanas priekšrocība ir tā, ka VID telpu nomai nepieciešamos finanšu resursus ir iespējams noteikt tūlīt pēc atklātā konkursa pabeigšanas un konkursa uzvarētāja noteikšanas, pamatojoties uz konkursa uzvarētāja iesniegto konkursa finanšu piedāvājumu. Taču būtisks ir šī risinājuma varianta īstenošanas risks – atklātais konkurss par telpu nomu var noslēgties bez rezultātiem – var netikt saņemti piedāvājumi; saņemtie piedāvājumi var neatbilst nolikuma prasībām; saņemto piedāvājumu cena var pārsniegt šim mērķim plānoto finansējumu. Tādējādi VID centrālā aparāta telpu nodrošinājuma jautājums paliks neatrisināts. Jārēķinās, ka arī telpu nomas maksa būs atbilstoša nekustamā īpašuma tirgus tendencēm un cenām.

Izvērtējot abu variantu priekšrocības un riskus, VID par efektīvāko un optimālo risinājumu uzskata jauna, īpaši dienesta vajadzībām piemērota administratīvo ēku kompleksa izveidošanu ārpus Rīgas vēsturiskā centra un iznomāšanu VID. Uzdevuma īstenošanā nepieciešams iesaistīt VNĪ, kas saskaņā ar statūtiem nodrošina valsts interešu īstenošanu valsts nekustamā īpašuma pārvaldīšanā, uzturēšanā un efektīvā apsaimniekošanā (1.variants).

VID centrālā aprāta struktūrvienību izvietošanai jaunajās telpās jānotiek 2009.gada 1.ceturksnī.

 

Papildus nepieciešamais finansējums:

Nr.p.k.

Gads

Kopējais nepieciešamais finansējums (tūkst. Ls)

1.

2008.

100

2.

2009.

4486,7

3.

Turpmākajos gados

2796,2

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!