• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārrunājot Vidzemes tirgus attīstību nākotnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2006., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, sveicot "Baltica 2006" dalībniekus

Vēl šajā numurā

13.07.2006., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pārrunājot Vidzemes tirgus attīstību nākotnē

Trešdien, 12.jūlijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Rīgas domes, a/s “Rīgas Centrāltirgus”, Vidzemes tirgus tirgotāju biedrības un SIA “Delta SBMB” pārstāvjiem, lai pārrunātu Vidzemes tirgus nākotni.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka uz sarunu aicinājusi visas ieinteresētās puses, lai gūtu lielāku skaidrību par Vidzemes tirgus attīstību nākotnē. Viņa akcentēja, ka Vidzemes tirgus ir rīdziniekiem iemīļota iepirkšanās vieta un šobrīd nodrošina darba vietas vairāk nekā 500 cilvēkiem.

Sarunas gaitā Saeimas priekšsēdētāja uzklausīja ieinteresēto pušu viedokļus. A/s “Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētāja Naina Cibuļska pastāstīja, ka pirms pieciem gadiem par Vidzemes tirgus nomnieku uz 20 gadiem kļuva SIA “Delta SBMB”, kas solīja tirgus modernizācijā un rekonstrukcijā investēt ap 5 miljoniem latu. Viņa uzsvēra, ka solītie investīcijas plāni līdz šim nav īstenoti un a/s “Rīgas Centrāltirgus” nolēmusi tiesas ceļā līgumu lauzt. Proti, Rīgas apgabaltiesā iesniegts prasības pieteikums par līgumsaistību pārtraukšanu ar pašreizējiem nomniekiem. A/s “Rīgas Centrāltirgus” pārstāvji bažījās par tirgus nākotni un izteica gatavību pēc strīdus izšķiršanas tiesā rūpēties par tirgus attīstību, tostarp Latvijas lauksaimnieku iespējām realizēt savas saražotās preces, kā arī tirgus labiekārtošanu tā, lai tirgotājiem tiktu nodrošināti mūsdienīgi darba apstākļi.

SIA “Delta SBMB” pārstāvji izteica viedokli, ka viņu darbību apgrūtinājusi rekonstrukcijas projektu saskaņošana un viņi gaidīs strīda izšķiršanu tiesā.

Vidzemes tirgus tirgotāju biedrības pārstāvji satraucās par iespējamo tiesas procesa novilcināšanu, kas pastiprinātu neziņu par tirgus nākotni. Viņi arī norādīja uz neapmierinošajiem darba apstākļiem un konfliktiem ar tirgus administrāciju.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja tiesvedības laikā rūpēties par tirgū strādājošajiem cilvēkiem un skaidrot situācijas attīstību. Viņa arī izteica priekšlikumu satikties pēc strīda izšķiršanas un tad pārrunāt Vidzemes tirgus attīstības stratēģiju.

Jau ziņots, ka Saeimas priekšsēdētāja saņēmusi Vidzemes tirgus Tirgotāju asociācijas atklāto vēstuli, kurā teikts: “Vidzemes tirgū strādājošos cilvēkus ir nopietni satraukusi informācija, ka drīzumā Vidzemes tirgus varētu pārtapt par kārtējo lielveikalu, kurā būtu pieejamas tikai vienveidīgās, no citām valstīm importētās preces, bet pašmāju lauciniekiem tiktu liegta vai būtiski ierobežota iespēja realizēt savu produkciju tirgus teritorijā.”

Saeimas priekšsēdētāja arī šā gada 28.jūnijā uzklausīja Vidzemes tirgus Tirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētāju Valdi Ansonu un valdes locekli Brigitu Savinu par rekonstrukcijas plāniem, bet 5.jūlijā apmeklēja Vidzemes tirgu, kur klātienē iepazinās ar situāciju, kā arī tikās ar tirgū strādājošajiem cilvēkiem un uzklausīja viņu pausto satraukumu par Vidzemes tirgus nākotni.

Saeimas Preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!