• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 4. jūlija noteikumi Nr. 554 "Kārtība, kādā Kohēzijas fonda projektu vadībā iesaistītās institūcijas sniedz ziņas par konstatētajiem pārkāpumiem un neatbilstību projektu īstenošanā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2006., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139738-kartiba-kada-kohezijas-fonda-projektu-vadiba-iesaistitas-institucijas-sniedz-zinas-par-konstatetajiem-parkapumiem-un-neatbilsti...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.555

Kārtība, kādā Kohēzijas fonda projektu vadībā iesaistītās institūcijas veic projektu izdevumu izlases veida pārbaudes

Vēl šajā numurā

13.07.2006., Nr. 110

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 554

Pieņemts: 04.07.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.554

Rīgā 2006.gada 4.jūlijā (prot. Nr.35 7.§)
Kārtība, kādā Kohēzijas fonda projektu vadībā iesaistītās institūcijas sniedz ziņas par konstatētajiem pārkāpumiem un neatbilstību projektu īstenošanā
Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda
projektu vadības likuma 17.panta sestās daļas 1.punktu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda (turpmāk - Kohēzijas fonds) projektu vadībā iesaistītās institūcijas - vadošā iestāde, maksājumu iestāde un starpniekinstitūcija - sniedz ziņas par konstatētajiem pārkāpumiem un neatbilstību projektu īstenošanā.
2. Kohēzijas fonda vadībā iesaistītās institūcijas sniedz ziņas par pārkāpumiem un neatbilstību projektu attiecināmajos izdevumos.
3. Pārkāpums un neatbilstība šo noteikumu izpratnē ir Kohēzijas fonda projektu īstenošanu reglamentējoša tiesību akta pārkāpums, kas radies Kohēzijas fonda projektu vadībā iesaistīto institūciju vai to darbinieku darbības vai bezdarbības dēļ un kuram ir vai varētu būt negatīva ietekme uz Eiropas Kopienas vai Latvijas Republikas budžetu (turpmāk - neatbilstība).
4. Būtiska neatbilstība šo noteikumu izpratnē ir:

4.1. neatbilstība, kas drīzumā varētu radīt negatīvas sekas ārpus valsts teritorijas;

4.2. neatbilstība, kad konstatētas jaunas pārkāpuma metodes;

4.3. neatbilstība, kuras kopējā summa pārsniedz 25000 eiro.
5. Starpniekinstitūcija un maksājumu iestāde par būtiskām neatbilstībām nekavējoties (ne vēlāk kā triju darbdienu laikā no neatbilstības konstatēšanas brīža) ziņo vadošajai iestādei, iesniedzot (papīra veidā un elektroniski) aizpildītu ceturkšņa ziņojuma veidlapu (pielikums) (turpmāk - ceturkšņa ziņojums) par katru konstatēto būtisko neatbilstību.
6. Starpniekinstitūcija un maksājumu iestāde ziņo vadošajai iestādei par neatbilstībām, iesniedzot (papīra veidā un elektroniski) ceturkšņa ziņojumu par katru konstatēto neatbilstību, šādos gadījumos:

6.1. ja neatbilstības kopējā summa latos, piemērojot valūtas konvertācijas kursu saskaņā ar Komisijas 2005.gada 23.decembra Regulas (EK) Nr.2168/2005 12.panta otro daļu, ir lielāka par 10000 eiro;

6.2. ja neatbilstības kopējā summa latos, piemērojot valūtas konvertācijas kursu saskaņā ar Komisijas 2005.gada 23.decembra Regulas (EK) Nr.2168/2005 12.panta otro daļu, ir mazāka par 10000 eiro un neatbilstība atkārtojas konkrētā projekta ietvaros;

6.3. ja ir aizdomas par krāpšanu vai organizēto noziedzību.
7. Starpniekinstitūcija un maksājumu iestāde ziņo vadošajai iestādei par konstatētajām neatbilstībām šādos termiņos:

7.1. līdz 1.februārim - par iepriekšējā gada IV ceturksni;

7.2. līdz 1.maijam - par kārtējā gada I ceturksni;

7.3. līdz 1.augustam - par kārtējā gada II ceturksni;

7.4. līdz 1.novembrim - par kārtējā gada III ceturksni.
8. Ja attiecīgajā ceturksnī šo noteikumu 6.punktā minētās neatbilstības nav konstatētas, starpniekinstitūcija un maksājumu iestāde šo noteikumu 7.punktā minētajā termiņā par to rakstiski ziņo vadošajai iestādei.
9. Ja, sagatavojot ceturkšņa ziņojumu, visa šo noteikumu pielikumā minētā informācija nav pieejama vai par iepriekšējo ceturksni iesniegtajā ceturkšņa ziņojumā iekļauto informāciju nepieciešams papildināt, starpniekinstitūcija vai maksājumu iestāde papildu informāciju vadošajai iestādei iesniedz kopā ar nākamā ceturkšņa ziņojumiem.
10. Ja starpniekinstitūcija vai maksājumu iestāde, pamatojoties uz tiesībaizsardzības institūcijas sniegto atzinumu vai veicot papildu pārbaudes pasākumus, vai pamatojoties uz iegūto papildu informāciju, uzskata attiecīgajā ceturkšņa ziņojumā aprakstīto gadījumu par izbeigtu, tad starpniekinstitūcija vai maksājumu iestāde šo noteikumu 9.punktā noteiktajā kārtībā informē par to vadošo iestādi, norādot pamatojumu, kāpēc neatbilstības gadījums ir uzskatāms par izbeigtu.
11. Vadošā iestāde nodrošina visu starpniekinstitūcijas un maksājumu iestādes konstatēto neatbilstību, izvērtēto un vadošajai iestādei iesniegto ceturkšņa ziņojumu izvērtēšanu un, ja nepieciešams:

11.1. veic kontroles pasākumus un pārbaudes starpniekinstitūcijā vai maksājumu iestādē, lai gūtu pārliecību par neatbilstību atklāšanas un novēršanas pasākumu efektivitāti un pietiekamību, kā arī, ja nepieciešams, sagatavo ceturkšņa ziņojumu par neatbilstību;

11.2. ierosina papildu kontroles pasākumu ieviešanu starpniekinstitūcijā vai maksājumu iestādē.
12. Vadošā iestāde apkopo informāciju par konstatētajām neatbilstībām un informē Finanšu ministriju par neatbilstībām, par kurām ceturkšņa ziņojumi nosūtāmi Eiropas Komisijai un Eiropas Krāpšanas apkarošanas birojam. Ja ceturkšņa ziņojuma sagatavotājs nav starpniekinstitūcija vai starpniekinstitūcijas sagatavotajā ceturkšņa ziņojumā ir izdarīti grozījumi, vadošā iestāde Eiropas Komisijai un Eiropas Krāpšanas apkarošanas birojam nosūtāmo ziņojumu elektroniski saskaņo ar starpniekinstitūciju.
13. Finanšu ministrija Komisijas 2005.gada 23.decembra Regulas (EK) Nr.2168/2005, ar ko groza Regulu (EK) Nr.1831/94 par pārkāpumiem finansēšanā no Kohēzijas fonda un nepareizi izmaksātu līdzekļu atgūšanu un par informācijas sistēmas izveidi šajā jomā, 3. un 5.pantā noteiktajā termiņā nosūta sagatavotos ceturkšņa ziņojumus Eiropas Komisijai un Eiropas Krāpšanas apkarošanas birojam.
14. Vadošā iestāde triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 5. un 6.punktā minēto ceturkšņa ziņojumu nosūtīšanas Eiropas Komisijai un Eiropas Krāpšanas apkarošanas birojam attiecīgo ziņojumu kopijas iesniedz maksājumu iestādē un Finanšu ministrijas struktūrvienībā, kuras funkcijas ir nodalītas no vadošās iestādes, maksājumu iestādes vai starpniekinstitūcijas funkcijām un kas pārbauda noslēguma izdevumu deklarācijas (turpmāk - neatkarīgā struktūrvienība), kā arī informē starpniekinstitūciju, ja tās sagatavotais ceturkšņa ziņojums ir nosūtīts Eiropas Komisijai un Eiropas Krāpšanas apkarošanas birojam.
15. Vadošā iestāde, neatkarīgā struktūrvienība, starpniekinstitūcija un maksājumu iestāde nodrošina visu konstatēto neatbilstību reģistrāciju un visas ar konstatētajām neatbilstībām saistītās dokumentācijas glabāšanu atbilstoši prasībām, kas noteiktas normatīvajos aktos par dokumentu glabāšanas termiņiem.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš
Finanšu ministrijas iesniegtajā redakcijā

Pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 4.jūlija noteikumiem Nr.554

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!