• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties oficiālā vizītē Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē 9.-13.jūlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.07.2006., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139667

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.07.2006., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties oficiālā vizītē Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē 9.–13.jūlijā

Tiekoties ar Londonas lordmēru 11.jūlijā

02.JPG (13572 bytes)

03.JPG (20927 bytes)
Vakar, 11.jūlijā, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Londonas lordmērs Deivids Brevers, apmainoties ar suvenīriem
(augšējā attēlā); Imants Freibergs, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, ekonomikas ministrs Aigars Štokenbergs, Latvijas vēstnieks Indulis Bērziņš un Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andrejs Pildegovičs, tiekoties ar Londonas lordmēru (apakšējā attēlā) Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Tiekoties ar Londonas Ekonomikas augstskolas pētniekiem 11.jūlijā

11.jūlijā oficiālās vizītes ietvaros Londonā, tiekoties ar Londonas Ekonomikas augstskolas pētniekiem, kā arī vēlāk ar Lielbritānijas parlamenta Latvijas sadarbības grupas parlamentāriešiem, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga uzsvēra, – lai kļūtu par pasaules mēroga izaugsmes veiksmes stāstu, Eiropai ir jākļūst patiesi vienotai ārpolitikas, ekonomiskās izaugsmes, enerģētiskās drošības un vides jautājumos. Uzrunājot Londonas Ekonomiskās augstskolas pētniekus, prezidente vērsa uzmanību uz to, ka ES ir izvirzījusi ambiciozu mērķi līdz 2010.gadam kļūt par pasaules konkurētspējīgāko ekonomiku, taču tai vispirms būtu veiksmīgi jāpanāk iekšējā integrācija, novēršot dzīves līmeņa plaisu starp ES dalībvalstīm, kā arī panākot kopīgu izpratni, ka tādus jautājumus kā enerģētikas politika, drošība un ārpolitika, kā arī konkurētspējas nodrošināšana var sekmīgi risināt tikai ar kopīgiem ES pūliņiem. “ES ir visas iespējas tādējādi kļūt par paraugu citiem pasaulē, taču ir nepieciešama dalībvalstu politiskā griba un skaidrs mērķu redzējums,” sacīja V.Vīķe-Freiberga. Lielbritānijas parlamentā prezidente pateicās Latvijas sadarbības grupas pārstāvjiem par ieinteresētību veidot ciešus kontaktus ar Latviju un Baltijas reģionu. Tāpat viņa akcentēja Lielbritānijas parlamenta vēsturisko lomu, kalpojot par demokrātiska parlamenta paraugu citiem pasaulē.

 

Tiekoties ar Latvijas uzņēmēju delegāciju 10.jūlijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 10.jūlija vakarā, tiekoties ar Latvijas uzņēmējiem, kas devušies līdzi prezidentei oficiālā vizītē uz Lielbritāniju, vēlēja viņiem justies pārliecinātiem par panākumiem un vizītes laikā iegūt daudz tālejošu kontaktu un sekmīgu biznesa sadarbības iespēju. V.Vīķe-Freiberga, kuru vizītē pavada ap 40 dažādu jomu uzņēmēju, pauda gandarījumu, ka jau pirmajā vizītes dienā ir noticis daudz lietderīgu tikšanos, kas nākotnē var būtiski veicināt Latvijas un Lielbritānijas ekonomisko sakaru padziļināšanos. Prezidente minēja, ka atbalstīt Latvijas ekonomisko aktivitāti ir viens no viņas kā valsts vadītājas mērķiem, jo “mēs visi vēlamies, lai Latvija pēc iespējas ātrāk būtu ES dalībvalstu vidū pēc iespējas labākā situācijā, un ar tādu attīstības tempu un tik talantīgiem cilvēkiem, kādi mums ir, ir patiesi labas izredzes to panākt”. Viņa atsaucās uz vizītes sākumā saņemtajiem atzinības vārdiem par britu uzņēmēju labo pieredzi Latvijā.

10.jūlijā prezidente apmeklēja Karalisko botānisko dārzu, kur notika diskusija par augu sēklu selekcijas jautājumiem un sadarbības iespējām ar Latviju šajā jautājumā. Prezidente atzīmēja, ka tikšanās laikā izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža ir apņēmusies panākt kontaktus starp abu valstu ieinteresētajām pusēm. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols, atklājot tikšanos, informēja, ka pirmajā vizītes dienā jau notikušas apmēram 35 sekmīgas uzņēmēju sarunas, savukārt vēl iecerētas apmēram 50 citas, turklāt uzņēmēju sadarbības veicināšanai kopā ar ekonomikas ministru plānots apmeklēt arī Velsu.

 

Tiekoties ar Apvienotās Karalistes Biznesa padomi 9.jūlijā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 9.jūlijā tikās ar Apvienotās Karalistes Biznesa padomi, kas darbojas pie Latvijas vēstniecības. Padomē ietilpst 20 uzņēmēji, kuri ir saistīti ar Latviju un interesējas par tālākām investīciju iespējām.

Tiekoties ar uzņēmējiem, Valsts prezidente pateicās par viņu ieguldījumu Latvijas un Lielbritānijas ekonomisko attiecību stiprināšanā, kā arī atzīmēja, ka šīs padomes izveidošana ir bijusi laba iecere un tā tika attīstīta, lai veicinātu Lielbritānijas investoru interesi par Latviju, kā arī stiprinātu jau izveidotos kontaktus. Sarunā uzņēmēji stāstīja prezidentei par savu darbības pieredzi Latvijā, uzsverot, ka līdz šim ir bijuši iepriecināti par sasniegtajiem rezultātiem, kā arī caur padomes ietvariem vēlas uzrunāt citus interesentus par ekonomisko sakaru attīstīšanu ar Latviju.

Prezidente arī atzīmēja, ka sadarbība ar Lielbritāniju sniedzas vairāku gadsimtu garumā, un viens no Rīgas pilsētas vadītājiem ir bijis brits Džordžs Armisteds.

Valsts prezidenta preses dienests

Šodien, 12.jūlijā, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga Kembridžas universitātē apmeklēs Datoru laboratoriju. Pēc laboratorijas apmeklējuma Valsts prezidente vienā no vecākajām Kembridžas koledžām Corpus Christi apskatīs Sv. Augus- tīna bībeli un senus manuskriptus. Pēcpusdienā universitātes ārējo sakaru prorektore Dr.Keita Pretija King’s College telpās rīkos pusdienas par godu Latvijas Valsts prezidentei. Dienas noslēgumā Vaira Vīķe-Freiberga tiksies ar latviešu kopienas pārstāvjiem. Vizītes pēdējā dienā, 13.jūlijā, Valsts prezidentei paredzēta audience pie Viņas majestātes karalienes Elizabetes II Bakingemas pilī.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!