• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, atbalstot latviešu valodas mācīšanu ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.2006., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139549

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs pieņemšanā par godu festivālam "Rīgas ritmi"

Vēl šajā numurā

11.07.2006., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, atbalstot latviešu valodas mācīšanu ārvalstīs

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 7.jūlijā nosūtījis vēstules izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai un īpašo uzdevumu ministrei sabiedrības integrācijas lietās Karinai Pētersonei ar aicinājumu kopīgi apspriest problēmas, kas saistītas ar latviešu valodas mācīšanu ārvalstīs.

Ārlietu ministrija ir identificējusi daudz problēmu, piemēram, finanšu trūkumu vairākās Eiropas valstu izglītības iestādēs, lai turpinātu latviešu valodas mācīšanu ārvalstniekiem, kā arī lai uzlabotu latviešu valodas prasmes ārzemēs dzīvojošiem tautiešiem. “Uzskatu – lai nodrošinātu latviešu valodas attīstību un veicinātu tās izplatību, Latvijas valstij ir īpaši jārūpējas par valodas mācīšanas iespējām ārvalstīs,” raksta ārlietu ministrs.

Šā gada 3.jūlijā jau notika Ārlietu ministrijas pārstāvju tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Baibu Rivžu. Puses bija vienisprātis par nepieciešamību valsts budžetā atvēlēt līdzekļus konkrēti latviešu valodas mācīšanai ārvalstīs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!