• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2006., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/139188

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 4.jūlijā, Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienas pasākumā pie Rīgas horālās sinagogas memoriālā mūra

Vēl šajā numurā

05.07.2006., Nr. 105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienā

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 4.jūlijā Ebreju tautas genocīda upuru piemiņas dienas sēru pasākumā norādīja, ka robeža starp cilvēku un necilvēku ir trausla.

 “Šodien mums ir jāpadomā par to, kādos apstākļos cilvēki, kas ikdienā smaidot iet cits citam garām, spēj vērsties pret bērniem, veciem cilvēkiem, līdzcilvēkiem. Reizēm mēs neapzināmies, cik šī robeža ir trausla, tāpēc mums ir jāiznīcina sakne, kas attīstoties ļauj vērsties citam pret citu,” teica Artis Pabriks.

Ārlietu ministrs atgādināja, ka Latvijas zeme ir asinīm slacīta un mums ir jāmācās no iepriekšējo paaudžu kļūdām. Tas ir jādara gan valdības un politiķu līmenī, dodot signālus par nevēlamām izpausmēm sabiedrībā, lai izskaustu neiecietību pret dažādo, gan ģimenē un skolā veidojot attieksmi pret līdzcilvēkiem.  

“Šodien mēs pieminam noziegumu pret cilvēci, pret cilvēku, pret vienu mūsu tautas daļu. Te ir drupas, bet tās ir labi sakoptas un kalpo kā piemiņas vieta par ebreju lomu mūsu valstī. Šis piemineklis māca būt cilvēkam,” teica ārlietu ministrs.

Viņš uzsvēra, ka holokausts Latvijā ir jāatceras, par to ir jārunā, par to ir jāmāca, lai mūsu bērni un viņu pēcteči zinātu tā izraisīto milzu postu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!