• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sidrabiņa lietiņš lija Ziemassvētku vakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2000., Nr. 466/469 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mantojumu ziņas

Vēl šajā numurā

22.12.2000., Nr. 466/469

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sidrabiņa lietiņš lija Ziemassvētku vakarā

Rīgas Sv. Pētera baznīcā ikvienu sagaida floristu Ziemassvētku izstāde

F7.JPG (99476 BYTES)

F1.JPG (57493 BYTES)

F5.JPG (55339 BYTES)

F4.JPG (103634 BYTES)

Kopš pirmā Adventa Ziemassvētku dziesmas un garīgā mūzika Sv.Pētera baznīcā skan baltā pasaku valstībā. To zem svinīgajām gotiskajām velvēm uzbūruši ziedu un dabas pazinēji, ko vienā vārdā saucam par floristiem. Rīdzinieku iemīļotā "Puķu bode" un Limbažu "Anemone", Lauksaimniecības universitātes floristikas meistardarbnīca, Botāniskā dārza un Bulduru dārzkopības vidusskolas floras dizaina mācību centri, Jelgavas salons "Palete"un Liepājas studija "Liepzars" — viņi darbojas visās Latvijas malās, lielākoties apvienībās, studijās un salonos. Un ikkatrā floristikas izstādē — jauni pārsteigumi.

Kad dabā pašlaik baltuma tik maz, šajā svētku izstādē bērni priecājas par rūķu mājām piesnigušā mežā, par sudrabiņa lietutiņu, kas sijājas pāri zaļām eglēm, par zvaigžņotu debesi un daudzām brīnumskaistām lietām, kas — ja tā labi ieskatās — sameistarotas no sūnām, salmiem un čiekuriņiem, zariem un sprungulīšiem. Dignājas pamatskolas skolotāju Ilgu Vāveri te sastapām pirmssvētku dienās. Esot nākusi floristu idejas noskatīt — kā no nekā varētu kādu rotu skolas zālei sapost. Bet Zantes pamatskolā jau desmito gadu darbojas floristikas pulciņš un skolotāja Antra Grundmane uz izstādi bija atvedusi divpadsmit zēnus un meitenes — visu vecāko grupiņu. Viņi jau vērtēja ar lietpratīgu skatienu — sak, to mēs arī varētu, vai mums mežā čiekuru trūkst, bet tas par dārgu — ne mums tādi audumi, ne spīdumi pieejami. Pieredzes bagātināšanai vai tikai apbrīnai, bet prieks tiek visiem.

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!