• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aizsardzības ministra vizīti Irākā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2006., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ekonomiskās sadarbības līgumu ar Uzbekistānu

Vēl šajā numurā

30.06.2006., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aizsardzības ministra vizīti Irākā

Aizsardzības ministrs Atis Slakteris vizītē Irākā (no 28.jūnija līdz 2.jūlijam) tikās ar Latvijas karavīriem, lai personīgi pārliecinātos par viņu dienesta apstākļiem un uzklausītu konkrētus ar dienesta pienākumu pildīšanu saistītus jautājumus. Izvērtējot gan karavīru ziņoto, gan Daudznacionālo spēku korpusa un divīzijas augstāko komandieru teikto, aizsardzības ministrs secināja: “Latvijas kontingents savu pienākumu pildīšanai Irākā ir teicami un profesionāli sagatavots, karavīri ir ar augstu atbildības sajūtu.” A.Slakteris karavīriem izteica pateicību par paveikto, uzsverot, ka viņiem savi uzdevumi bija jāpilda ļoti sarežģītos, bieži pat bīstamos apstākļos. Vakar Latvijas karavīriem tika pasniegti Daudznacionālās divīzijas “Centrs–Dienvidi” vadības apbalvojumi.

Turpinot vizīti, A.Slakteris tikās ar Irākas aizsardzības ministru Abdulu Kaderu (Abdul Qader) un ASV vēstnieku Irākā Zalmaju Halilzadi (Zalmay Khalilzad). Latvijas bruņotie spēki dažādās starptautiskajās operācijās darbojas vairāk nekā desmit gadus. “Šajā laikā NBS piedalīšanās starptautiskās drošības uzturēšanā ir kļuvusi par precīzu NBS attīstības uzdevumu,” uzsver ministrs A.Slakteris. “Latvijas nozīme dalībai starptautiskajās operācijās ir strauji un būtiski pieaugusi kopš pievienošanās NATO. Šopavasar, personiski apmeklējot mūsējos gan Afganistānā, gan Kosovā, gan tagad Irākā, esmu saņēmis par viņiem tikai atzinīgus vārdus. Tas ir starptautisks pierādījums, ka Latvija spēj iesaistīties nopietnā drošības procesu stiprināšanā, ka atbildīgi to veic konkrēti mūsu kontingentu karavīri, ilgstoši profesionāli pildot savus dienesta pienākumus.”

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!