• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO samita Rīgā sagatavošanas gaitu preses konferencē 30.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2006., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunām un drošām ES biometriskajām pasēm

Vēl šajā numurā

30.06.2006., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO samita Rīgā sagatavošanas gaitu preses konferencē 30.jūnijā

NATO.JPG (19868 bytes)
Šodien, 30.jūnijā, preses konferencē NATO samita plānošanas grupas vadītājs Dr. Bernds Gece no NATO Galvenās mītnes atzinīgi novērtēja Latvijas paveikto NATO samita Rīgā sagatavošanā. Preses konferencē: Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs, NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizācijas biroja vadītājs Edgars Rinkēvičs un Dr. Bernds Gece
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

“NATO samits Rīgā būs,” piektdien, 30.jūnijā, preses konferencē par NATO samita plānošanas grupas vizītes rezultātiem Rīgā uzsvēra NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizācijas biroja vadītājs Edgars Rinkēvičs. Plānošanas grupa ir iepazinusies ar organizācijas darba norisi un ir apmierināta ar to.

E.Rinkēvičs pastāstīja, ka NATO samita norises vietā Latvijas Olimpiskajā sporta centrā ir uzsākti pārbūves darbi, kurus plānots pabeigt 1.novembrī, un pēc tam mēneša laikā tiks veikti visi iekārtošanas darbi. Tāpat vizītes laikā tika apspriesti arī loģistikas un transporta jautājumi. E.Rinkēvičs paziņoja, ka šobrīd tiek gatavoti dokumenti par bruņotu limuzīnu iegādi, lai nodrošinātu NATO valstu vadītāju transportu.

E.Rinkēvičs arī informēja medijus, ka NATO samita laikā 27. un 28.novembrī norisināsies divi nevalstiskā sektora pasākumi – Akadēmiskā konference un Jauno līderu seminārs. Tos organizē Latvijas transatlantiskā organizācija, Stratēģiskās analīzes komisija, German Marshall Foundation un NATO samita organizēšanas birojs. Plānots, ka abos pasākumos piedalīsies pārstāvji no NATO dalībvalstīm un partnervalstīm, NATO globālie partneri un citas valstis. Šos pasākumus atbalstīs NATO samita atbalsta komiteja, kura apvieno Eiropas, ASV un Latvijas uzņēmējus, lai palīdzētu Latvijas valdībai segt ar NATO samita organizēšanu saistītās izmaksas.

Preses konferencē piedalījās arī NATO samita plānošanas grupas vadītājs Dr. Bernds Gece (Dr. Bernd Goetze). Dr. Gece uzsvēra, ka NATO samits ir ļoti nozīmīgs pasākums 26 NATO dalībvalstīm un ka viņš ir pateicīgs Latvijas valdībai par izteikto piedāvājumu rīkot NATO samitu Rīgā. Viņš apstiprināja, ka sagatavošanās darbi rit pilnā sparā un, “lai arī NATO samita organizēšana ir liels izaicinājums, NATO samita organizēšanas birojs ir izdarījis lielisku darbu, un es ar pārliecību varēšu teikt NATO ģenerālsekretāram, ka Rīga būs gatava, kad novembrī šeit ieradīsies NATO valstu vadītāji”.

NATO samita plānošanas grupa Dr. Bernda Geces vadībā uzturējās Rīgā no 27.–30.jūnijam, lai kopā ar Latvijas pārstāvjiem pārrunātu šā gada novembrī gaidāmā NATO samita Rīgā organizēšanas gaitu. Šī bija jau trešā NATO samita plānošanas grupas vizīte Rīgā un līdz NATO samitam tā ieradīsies vairākas reizes.

Elīna Lazdāne, NATO samita preses centra vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!