• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas deputāta izvirzīšanu EP labākā veselības nozares deputāta titulam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2006., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par centralizētā matemātikas eksāmena izvērtējumu

Vēl šajā numurā

30.06.2006., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas deputāta izvirzīšanu EP labākā veselības nozares deputāta titulam

04.JPG (8447 bytes)
Eiropas Parlamenta deputāts Georgs Andrejevs konferencē “Mobilizējot ES fondus veselības aprūpei – iespējas Baltijas valstīs” Rīgā 2006.gada 2.jūnijā
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Pirmo reizi Eiropas Parlamenta (EP) Žurnāls savām ikgada nominācijām par labākajiem Eiropas Parlamenta deputātiem ir iekļāvis arī deputātu no Latvijas – Georgu Andrejevu kā vienu no trim kandidātiem labākā veselības nozares deputāta titulam 2006.gadā. Georgs Andrejevs ir pirmais un šobrīd vienīgais deputāts no Latvijas, kas jebkad ticis nominēts EP Žurnāla balvai kā labākais deputāts kādā nozarē.

Georgs Andrejevs Eiropas Parlamentā darbojas Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienībā un ir Vides, sabiedrības veselības un pārtikas drošības komitejas vice-prezidents. Līdz šim viņš aktīvi darbojies tādās jomās kā gripas un putnu gripas pandēmija, diabēts, HIV/AIDS jautājumi, ļaundabīgie audzēji, smēķēšanas kaitīgums un ierobežošana, sirds išēmiskās slimības.

Kandidātu izvirzīšanai EP Žurnāls aicināja dažādu nozaru sabiedriskās organizācijas kā Briselē, tā arī ārpus tās izteikt savus priekšlikumus par to, kurš, viņuprāt, varētu būt labākais, aktīvākais un darbīgākais attiecīgās nozares EP deputāts. Sabiedriskajām organizācijām tika lūgts izvirzīt kandidātus septiņās nozarēs – veselība, vide, reģionālā politika, nodarbinātība, attīstība, pētījumi un tehnoloģijas, tieslietas un cilvēktiesības.

Georgs Andrejevs: “Es uzskatu, ka tas ir liels pagodinājums – būt nominētam šai balvai. Tas ir liels pārsteigums, un man ir prieks, ka nevalstiskās organizācijas ir atzinīgi novērtējušas to darbu, kas ikdienā tiek veikts ne tikai Vides, sabiedrības veselības un pārtikas drošības komitejā Eiropas Parlamentā, bet arī sadarbībā ar nozares nevalstiskajām organizācijām. Tas apliecina, ka līdzšinējā sadarbība ir bijusi veiksmīga un tā noteikti ir jāturpina.”

Līdztekus deputātam no Latvijas šai nominācijai kā labākie deputāti veselības nozarē izvirzīti arī Linda Makavana (Linda McAvan) no Sociāldemokrātu grupas un Fransuāza Grosetete (Francoise Grossetete) no Eiropas Tautas partijas un Eiropas Demokrātu grupas. Abas kandidātes kopā ar Georgu Andrejevu darbojas Vides, sabiedrības veselības un pārtikas drošības komitejā un pārstāv abas lielākās politiskās grupas EP.

Katras nozares labākais EP deputāts tiks noteikts balsojumā, kurā piedalīsies Eiropas Parlamenta deputāti un to palīgi. Balsošana par katras nozares kandidātiem notiks septembrī, bet rezultātu paziņošana un apbalvošanas ceremonija – oktobra sākumā.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!