• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstniecības ES prezidentūru Baltkrievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2006., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138817

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Austrijas ES prezidentūras izvērtējumu

Vēl šajā numurā

30.06.2006., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstniecības ES prezidentūru Baltkrievijā

Latvijas vēstniecība Baltkrievijā šā gada 30.jūnijā beidz veikt Eiropas Savienības (ES) vietējās prezidentūras pienākumus Minskā.

Pusgada laikā, pārstāvot ES Minskā, Latvijas vēstniecība turpināja īstenot ES politikas pamatprincipus attiecībās ar Baltkrieviju – ES ir paudusi, ka vēlas, lai Baltkrievija būtu demokrātiska, neatkarīga un plaukstoša valsts. ES interesēs ir veidot aktīvas un dinamiskas attiecības ar Baltkrievijas Republiku.

Latvijas vēstniecība īpašu uzmanību veltīja 19.martā notikušajām prezidenta vēlēšanām un to atbilstībai vispārpieņemtajiem demokrātijas standartiem. Vēstniecība aktīvi sekoja līdzi situācijai masu mediju jomā, pilsoniskās sabiedrības attīstībā. ES vārdā tika paustas bažas par jauniešu organizāciju savienības “RADA” slēgšanu, vērsta uzmanība uz Baltkrievijas Helsinku komitejas nozīmi Baltkrievijas pilsoniskās sabiedrības funkcionēšanā, tika pausts atbalsts Baltkrievijas Rakstnieku savienības un laikraksta “Naša Ņiva” turpmākajai darbībai. Vēstniecība pieprasīja pazīstamā politiķa, bijušā Baltkrievijas vēstnieka Latvijā Mihaila Mariņiča atbrīvošanu. Baltkrievijas valdība tika lūgta pārtraukt nāvessoda pielietošanas praksi sodu sistēmā. Vēstniecība arī koordinēja pasākumus, kuri saistīti ar izslēgto Baltkrievijas studentu mācību iespējām ES dalībvalstīs.

Latvijas vēstniecība organizēja divus ES misiju vadītāju braucienus uz Vitebskas apgabalu, lai iepazīstinātu Eiropas kolēģus ar pārrobežu sadarbības piemēriem.

Latvijas vēstniecība pateicas par sadarbību visām institūcijām, kuras palīdzēja ES vietējās prezidentūras pienākumu īstenošanā, īpaši saviem ES un ASV kolēģiem Minskā, kā arī Austrijas Ārlietu ministrijai.

Tā kā Austrijai, kas 2006.gada pirmajā pusgadā pildīja ES prezidējošās valsts lomu, nav diplomātiskās pārstāvniecības Minskā, Latvijas vēstniecība tika lūgta uzņemties prezidējošās valsts pienākumus. Latvijas prezidentūra Baltkrievijā bija pirmā Latvijas ES prezidentūra kādā no pasaules valstīm. Nākamo pusgadu, kad ES prezidentūru pārstāvēs Somija, vietējās prezidentūras pienākumus Baltkrievijā pildīs Vācijas vēstniecība.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!