• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Japānas uzņēmēju vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2006., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138816

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas Vologdas apgabala gubernatora un uzņēmēju vizīti

Vēl šajā numurā

30.06.2006., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Japānas uzņēmēju vizīti

03.JPG (24431 bytes)
Vakar, 29.jūnijā, pēc tikšanās Rīgas brīvostas telpās: Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis kopā ar Japānas uzņēmēju delegāciju – Japānas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Krievijā pārstāvjiem
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Ceturtdien, 29.jūnijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Japānas uzņēmēju delegāciju – astoņiem Japānas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Krievijā pārstāvjiem, kas vēlas iepazīties ar tranzīta un loģistikas iespējām Latvijā.

Tikšanās laikā Ministru prezidents informēja par savu neseno vizīti Japānā, tikšanos ar premjerministru Dzuņičiro Koidzumi, kā arī Latvijas vēstniecības svinīgo atklāšanu Japānā. Aigars Kalvītis uzsvēra Latvijas izdevīgo ģeopolitisko stāvokli, transporta ceļu savienojumus ar Krieviju un Eiropas Savienību.

Premjers atzīmēja pozitīvās tendences Latvijas un Krievijas attiecībās, par ko liecina nesenā tikšanās ar Krievijas premjerministru Mihailu Fradkovu un prezidentu Vladimiru Putinu. Aigars Kalvītis uzsvēra, ka šāda pozitīva attīstība sekmēs jaunas biznesa iespējas, tai skaitā Japānas kompānijām šajā reģionā.

Ministru prezidents pauda ieinteresētību Japānas iesaistei jaunā “Zīda ceļa” projektā, kas ir svarīga Latvijas prioritāte. Tās mērķis ir izveidot ātru un efektīvu Āzijas – Eiropas dzelzceļa līniju cauri Kazahstānai, Krievijai un Latvijai, savienojot Tālos Austrumus ar Eiropu. Japānas uzņēmēji uzsvēra strauji attīstošos tirdzniecību starp Japānu un Krieviju, kā arī atzina Latvijas lielo potenciālu transporta un loģistikas pakalpojumu sniegšanā saistībā ar Japānas un Krievijas biznesa attiecībām. Japānas delegācija akcentēja arī citas sadarbības iespējas, īpaši informācijas tehnoloģiju jomā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!