• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Irākas lūgumu turpināt tās atbalstu drošības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2006., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138397

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas jauno diplomātisko partneri Sentlūsiju

Vēl šajā numurā

27.06.2006., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Irākas lūgumu turpināt tās atbalstu drošības jomā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 26.jūnijā, saņēmis vēstuli no Irākas ārlietu ministra Hošijara Zebari (Hoshyar Zebari) ar pateicību par Latvijas ieguldījumu drošības nodrošināšanā un cīņā pret terorismu Irākā un lūgumu turpināt palīdzību Irākai.

Hošijars Zebari norāda, ka Irāka īsā laikā sasniegusi būtisku progresu demokrātiskas politikas procesā, nodibinot valsts institūcijas, kas respektē likuma varu un pilsoņu tiesības. “Šie panākumi nebūtu iespējami bez mūsu cilvēku uzticēšanās un tiekšanās pēc konstitucionālas, demokrātiskas, federālas un vienotas Irākas, kā arī nepārtrauktas jūsu draudzīgās valsts un citu valstu palīdzības, kas atbalstījušas un turpina atbalstīt mūsu cilvēkus un valsti,” raksta Irākas ārlietu ministrs.

Viņš informē, ka tiks turpināta Irākas drošības spēku apmācība, lai tie varētu pārņemt atbildību par drošību valstī, tomēr līdz šā gada beigām vēl būs nepieciešams starptautisko spēku atbalsts drošības nodrošināšanā vai apmācībā. “Mēs ceram uz jūsu atbalstu Irākas amatpersonām drošības uzturēšanā, reorganizācijā un institūciju izveidē,” uzsver Irākas ārlietu ministrs.

Latvijas kontingentā Irākā šobrīd ir 120 cilvēki, kas atrodas tur starptautisko spēku sastāvā saskaņā ar līdz šā gada beigām apstiprinātu ANO mandātu un Latvijas Saeimas lēmumu. Latvija arī sniegusi ieguldījumu Irākas tiesu varas pārstāvju apmācībā, nosūtot cilvēktiesību ekspertu ES integrētās tiesiskuma varas misijā Irākā, kuras ietvaros Latvijas eksperts piedalījās Dānijas rīkotajos Irākas ekspertu apmācības kursos. Ādažu nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolā tiek apmācīti Irākas atmīnēšanas eksperti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!