• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - tiekoties ar Krievijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2000., Nr. 465 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13834

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijai ir labi sadarbības partneri Viduseiropā

Vēl šajā numurā

21.12.2000., Nr. 465

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar Krievijas vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 20. decembrī, tikās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Udaļcovu.

Sarunā V.Vīķe-Freiberga un A.Udaļcovs pārrunāja abu valstu attiecību pašreizējo stāvokli un turpmākās sadarbības perspektīvas.

Prezidente atzīmēja aizvadītajā gadā vērojamo pozitīvo tendenci Latvijas un Krievijas dialogā, ko apliecina arī dažādu līmeņu kontakti starp amatpersonām, parlamentāriešiem, arvien ciešākā nozaru ministriju sadarbība un gaidāmā Latvijas ārlietu ministra vizīte Krievijā nākamā gada sākumā. A.Udaļcovs pauda cerību, ka līdzšinējais abu valstu dialogs un divpusējā sadarbība vērsīsies plašumā.

Izvērtējot aizvadītā gada notikumus abās valstīs, V.Vīķe-Freiberga un A.Udaļcovs nosodīja jebkāda veida ekstrēmismu, uzskatot to par nepieņemamu rīcību.

Tuvojoties sava dienesta noslēgumam Latvijā, A.Udaļcovs vēlējās uzzināt prezidentes viedokli par abu valstu attiecību uzlabošanas un turpmākās sadarbības iespējām. Pēc prezidentes sacītā, būtu jāatjauno Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darbs, starp vairākiem risināmiem jautājumiem ir Latvijas-Krievijas robežlīguma parakstīšana.

Apspriesta sabiedrības integrācijas gaita Latvijā un iespējas veicināt naturalizācijas procesu. Latvijas prezidente aicināja Krievijas vēstniecību sniegt sabiedrībai plašāku informāciju par vīzu izsniegšanas kārtību nepilsoņiem iebraukšanai Krievijā, kas stāsies spēkā nākamā gada 1.janvārī. Vēstnieks informēja Valsts prezidenti, ka tuvākajās dienās vēstniecība iecerējusi izplatīt plašāku informāciju par Krievijas vīzas iegūšanas kārtību, apliecinot, ka nepilsoņiem nevajadzētu rasties papildu grūtībām.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!