• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par VEF akciju publisko piedāvājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.2000., Nr. 465 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Vēl šajā numurā

21.12.2000., Nr. 465

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par VEF akciju publisko piedāvājumu

TABULA.GIF (81609 BYTES)
Akciju sabiedrības "VEF" bilances kopsavilkums 2000.gada 1.oktobrī un peļņas un zaudējumu aprēķina kopsavilkums par 2000.gada 9 mēnešiem

Tiem, kuru rīcībā vēl aizvien ir neizmantoti privatizācijas sertifikāti, ir papildu iespēja tos likt lietā, iegādājoties valsts akciju sabiedrības "VEF" akcijas, kuru publiskais piedāvājums ilgs vēl šonedēļ - līdz 22.decembrim. Līdz piektdienai varēs iegādāties kopumā 33,4 procentus jeb 325 902 uzņēmuma akcijas.

Atbilstoši šā gada 28.septembrī apstiprinātajiem VAS "VEF" privatizācijas noteikumiem uzņēmuma pamatkapitāls ir 975 825 lati. Šai summai atbilst kopējais akciju skaits — 975 825, tātad vienas akcijas nominālvērtība ir 1 lats. Saskaņā ar minētajiem noteikumiem 974 825 no šīm akcijām ir parastās akcijas ar balsstiesībām, bet pārējās 1000 - parastās akcijas bez balsstiesībām. Pēc Privatizācijas aģentūras (PA) informācijas, vienam pircējam pārdodamā akciju pakete veido 36 procentus uzņēmuma pamatkapitāla, publiskajā piedāvājumā, kā jau minēts, paredzēts pārdot 33,4 procentus akciju, sabiedrības darbinieki un pensionāri varēs nopirkt 19,5 procentus akciju, valsts pensiju speciālajā budžetā plānots ieskaitīt 10 procentus akciju, savukārt uzņēmuma valdes rezervei tiks atvēlēts 0,1 procents akciju, bet privatizācijas rezervei - 1 procents akciju.

Akciju paketi iegādājusies sabiedrība ar ierobežotu atbildību "VEF komunikāciju serviss", kas ražo elektrisko aparatūru un iekārtas, kontroles un vadības iekārtas, aparatūru telefona un telegrāfa sakariem, kā arī elektrisko sadzīves aparatūru. Par šo pirkumu saskaņā ar privatizācijas noteikumiem 80 procentu apmērā jānorēķinās privatizācijas sertifikātos, bet atlikušie 20 procenti jāmaksā latos. Turpretī darbiniekiem un pensionāriem, kā arī publiskajā piedāvājumā pārdodamās akcijas tiek realizētas tikai par privatizācijas sertifikātiem.

PA apstiprinātie VAS "VEF" privatizācijas noteikumi paredz, ka sabiedrībai arī turpmāk jāveic uzņēmējdarbība, saglabājot tādus darbības virzienus kā speciālo diagnostikas, sakaru un vizuālās informācijas iekārtu ražošana, testēšanas iekārtu izstrādāšana un ražošana, kā arī elektromotoru remonts. Turklāt uzņēmumam trīs gadus jānodrošina 112 darba vietas pilnu darba dienu visu darba nedēļu. Saskaņā ar privatizācijas noteikumiem jaunizveidotā akciju sabiedrība pārņem visas VAS "VEF" tiesības un saistības, tai skaitā arī nodokļu parādus.

VEF (Valsts elektrotehniskā fabrika), kas ilgu laiku bija Latvijas rūpniecības flagmanis, dibināta 1919.gadā. Uzņēmums attīstījās un uzplauka laikā starp Pirmo un Otro pasaules karu, kad tika apgūta elektrotehniskās produkcijas, radio un telefona aparātu, telefona centrāļu, fotoaparātu "Minox" un pat lidmašīnu ražošana. Pēc Otrā pasaules kara VEF kļuva par vadošo telekomunikāciju tehnikas izstrādātāju un ražotāju Austrumeiropā. 1980.gadā tika izveidota Rīgas ražošanas apvienība "VEF", kurā strādāja vairāk nekā 18 tūkstoši cilvēku. Astoņdesmito gadu sākumā uzņēmumā izgatavoja kvazielektroniskās automātiskās telefona un telegrāfa centrāles, telefona aparātus, radiouztvērējus, magnetolas. Pēc VEF produkcijas bija liels pieprasījums visā bijušajā Padomju savienībā, un to eksportēja arī uz daudzām pasaules valstīm, tai skaitā Franciju, Lielbritāniju, Vāciju u.c. 1995.gadā ražošanas apvienību reorganizēja, to sadalot un izveidojot vairākas atsevišķas akciju sabiedrības, to vidū arī VAS "VEF", kas pēc gada tika nodota privatizācijai.

Pašlaik akciju sabiedrībā top galvenokārt mēriekārtas, informācijas tablo, speciāli mēriekārtu un diagnostikas kompleksi. Uzņēmuma speciālisti izstrādā arī speciālus telekomunikāciju un sakaru aparatūras projektus, sniedz energopakalpojumus un veic elektromotoru remontu.

VAS "VEF" šobrīd aizņem nelielu daļu no bijušās ražošanas apvienības teritorijas; tai pieder pārvaldes ēka, vairākas ražošanas ēkas, noliktavas, katlumāja un vēl daži objekti. Tās ražošanas telpu kopējā platība ir aptuveni pieci tūkstoši kvadrātmetru. Šā gada oktobrī uzņēmumā strādāja 115 cilvēku, no kuriem 40 tieši saistīti ar ražošanu, bet pārējie sniedz ražošanas un infrastruktūras pakalpojumus.

"LV" informācija

Kopsavilkums sastādīts, pamatojoties uz Privatizācijas aģentūrai

iesniegtajiem uzņēmuma finansu pārskatiem

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!