• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas jūras reģiona sadarbību enerģētikas jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2006., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/138221

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības rīcības plānu mežsaimniecībā

Vēl šajā numurā

22.06.2006., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas jūras reģiona sadarbību enerģētikas jomā

 

ES enerģētikas komisārs Andris Piebalgs savā uzrunā Eiropas enerģētikas foruma organizētajā parlamentārajā konferencē “Sadarbība enerģētikas jomā Baltijas jūras reģionā” uzsvēra, ka šāda sadarbība ir svarīga visai Eiropas Savienībai, un aicināja Baltijas jūras reģionu iesaistīties Eiropas enerģētikas nākotnes veidošanā. “Baltijas reģionam ir potenciāls kļūt par vienu no integrētākajiem reģioniem visā Eiropas Savienībā. Tam ir būtiska nozīme ES un trešo valstu partnerībā, jo īpaši sarunās ar Krieviju, debatēs par jauno Eiropas enerģētikas politiku un vienota Eiropas enerģētikas tirgus veidošanā,” teica ES enerģētikas komisārs.

A.Piebalgs izteica atzinību par Baltijas reģiona kopīgajiem centieniem enerģētikas jomā gan Baltijas jūras reģiona enerģētikas sadarbības (BASREC), gan Eiropas Savienības Ziemeļu dimensijas un ES enerģētikas dialoga ar Krieviju ietvaros. Viņš minēja jomas, kur ciešāka integrācija jau sniedz priekšrocības reģionam, vienlaikus stiprinot ES vienoto tirgu. To vidū ir nozīmīgi infrastruktūras projekti, kas uzlabo enerģijas piegāžu drošību reģionā, un līdz ar to arī ES kopumā.

Komisārs savā runā atgādināja par būtiskākajām tēmām debatēs par Eiropas enerģētikas politiku – konkurētspēju, ilgtspējību un piegāžu drošību. Viņš novērtēja Baltijas reģiona enerģētikas sektorā ieinteresēto pušu ieguldījumu šajās sarunās. Komisārs uzskata, ka reģionam ir jāiesaistās Eiropas nostājas veidošanā gan priekšlikumos energoefektivitātes jomā, gan plašāk atbalstot atjaunojamās enerģijas izmantošanu un tehnoloģiju attīstīšanu.

Komisārs pauda pārliecību, ka Baltijas enerģētikas nozare arvien ciešāk integrēsies Eiropas tirgū un kļūs par nozīmīgu sastāvdaļu Eiropas enerģētikas nākotnes definēšanā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!