• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs, tiekoties ar Beļģijas aizsardzības ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2006., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs par Saeimas lēmumu neakceptēt grozījumus Darba likumā

Vēl šajā numurā

20.06.2006., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs, tiekoties ar Beļģijas aizsardzības ministru

Pirmdien, 19.jūnijā, aizsardzības ministrs Atis Slakteris tikās ar Beļģijas Karalistes aizsardzības ministru Andrē Flao (André Flahaut).

Tikšanās laikā ministri atzinīgi novērtēja veiksmīgo sadarbību, kas izveidojusies starp abu valstu aizsardzības ministrijām un bruņotajiem spēkiem. Atis Slakteris pateicās Andrē Flao par Beļģijas sniegto tehnisko atbalstu Latvijas Jūras spēkiem mīnu meklēšanas operācijās un Latvijas mīnu meklēšanas speciālistu apmācībā.

Beļģijas aizsardzības ministrs uzsvēra, ka šī vizīte ir labs turpinājums abu valstu divpusējai sadarbībai aizsardzības jomā. Labs NATO valstu vienotības izpausmes veids ir NATO patrulēšanas operācijas Baltijas gaisa telpā.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar Eiropas Savienības drošības un aizsardzības politiku un gaidāmās NATO valstu valdību un vadītāju sanāksmes darba kārtību.

Beļģijas aizsardzības ministrs tikās arī ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un Nacionālo bruņoto spēku komandieri viceadmirāli Gaidi Andreju Zeibotu.

Otrdien, 20.jūnijā, darba vizītes ietvaros A.Flao apmeklēs Krasta apsardzes dienestu, Jūras spēku flotili, Jūras spēku mācību centru, Baltijas valstu Ūdenslīdēju mācību centru un Nacionālo bruņoto spēku Nodrošinājuma pavēlniecības 1.reģionālo nodrošinājuma centru.

Beļģijas Karalistes aizsardzības ministrs Andrē Flao tikās arī ar Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāju Juri Dalbiņu.

Tikšanās gaitā pārrunāta Latvijas un Beļģijas divpusējā sadarbība aizsardzības un drošības jomā un aktualitātes, kas saistītas ar valstu dalību NATO.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājs J.Dalbiņš īsumā informēja viesus par komisijas darbu un tās atbildībā esošajiem likumdošanas jautājumiem, sadarbību ar valsts struktūrām. Viņš atzīmēja komisijas aktīvo darbošanos starptautisko attiecību jomā, uzsverot Latvijas valsts reformu pieredzes nodošanu Dienvidkaukāza valstīm, Ukrainai un Moldovai. J.Dalbiņš pateicās par abu valstu veiksmīgo un plašo sadarbību militārajā jomā, īpaši starp Jūras spēkiem. “Augstu vērtējam to, ka Beļģija bija pirmā valsts, kura nodrošināja Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanu,” sacīja komisijas priekšsēdētājs.

Beļģijas parlamenta Aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Filips Monfils (Philippe Monfils) pastāstīja par komisijas darbības jomām un principiem. Pašlaik notiekot plašas debates par valsts nostāju saistībā ar NATO aktivitātēm un gaidāmo samitu Rīgā. Atbildot uz jautājumu par Latvijas pozīciju attiecībā uz NATO turpmākajām aktivitātēm, J.Dalbiņš informēja, ka komisijā notiek gatavošanās samitam un mūsu valsts atbalsta aktīvu alianses darbību un līdzdalību, turpinot atvērto durvju politiku, uzņemot šajā organizācijā valstis, kuras ir izpildījušas izvirzītos standartus. Tāpat starptautiskās drošības garantēšanai ir ļoti svarīga transatlantiskā sadarbība starp NATO un ASV.

Pārrunājot ar gaisa patrulēšanu saistītus jautājumus, J.Dalbiņš uzsvēra, ka Latvija vēl nav gatava pati veikt šo kontroli. Savukārt Beļģijas aizsardzības ministrs pauda sapratni un atzīmēja, ka valstu palīdzības sniegšana patrulēšanā norāda uz solidaritāti alianses ietvaros. Viņš apliecināja, ka pagaidām nav lemts par gaisa aizsardzības pārtraukšanu Latvijā, un izteica piedāvājumu nodrošināt mūsu valsts trīs gaisa kontrolieru apmācības Beļģijā.

Sarunas nobeigumā tika spriests arī par Eiropas Savienības aizsardzības un drošības politiku un NATO dalību tajā, efektīvi izmantojot resursus.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments, Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!