• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Bulgārijas un Rumānijas pievienošanos ES 2007.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2006., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137914

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par deputātes T.Ždanokas ierosinājuma kārtējo noraidījumu

Vēl šajā numurā

20.06.2006., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Bulgārijas un Rumānijas pievienošanos ES 2007.gadā

Eiropas Parlaments (EP) atzinīgi novērtē Eiropas Komisijas ieteikumu saglabāt iepriekš noteikto 2007.gada 1.janvāri kā datumu, kad Bulgārija un Rumānija pievienosies ES – ar nosacījumu, ka kandidātvalstis atrisinās atlikušās problēmas. 14.jūnijā pieņemtajā rezolūcijā EP norāda, ka katra no kandidātvalstīm jāvērtē pēc individuāliem panākumiem, tomēr būtu apsveicami, ja abas valstis iestātos reizē.

14.jūnijā pieņemtajā rezolūcijā par Bulgārijas un Rumānijas pievienošanos ES Eiropas Parlaments aicina Padomi 15. un 16.jūnijā sanāksmē “saglabāt tās apņemšanos par Bulgārijas un Rumānijas pievienošanos Eiropas Savienībai 2007.gada 1.janvārī, ja tās ir tam gatavas”.

Parlaments uzsver, ka abām valstīm ir jāturpina konsolidēt pašreizējo tiesu sistēmas reformu, pastiprinot tiesu darbības pārredzamību, efektivitāti un objektivitāti, kā arī tām ir jāuzrāda būtiski sasniegumi cīņā pret korupciju, īpašu uzmanību pievēršot organizētās noziedzības apkarošanai Bulgārijas gadījumā. Rezolūcijā norādīts, ka ir ārkārtīgi svarīgi veikt visus vajadzīgos pasākumus, lai cīnītos pret tirdzniecību ar cilvēkiem un ievērojami uzlabotu romu kopienu sociālo integrāciju, it īpaši mājokļu, veselības aprūpes, izglītības un nodarbinātības jomā.

Eiropas Parlaments “apzinās, ka lēmums par valsts pievienošanos ir atkarīgs no katras valsts sasniegumiem,” teikts rezolūcijā, tomēr “būtu apsveicami”, ja, ņemot vērā abu valstu gūtos panākumus, Bulgārija un Rumānija varētu pievienoties Eiropas Savienībai vienlaikus. Deputāti arī aicina Komisiju steidzami sniegt Bulgārijai un Rumānijai iespējami skaidrus norādījumus par rezultātiem, kuri abām valstīm jāuzrāda, lai kliedētu šaubas par to gatavību pievienoties.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!