• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropadomes tālāko rīcību konstitucionālajā procesā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.06.2006., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām

Vēl šajā numurā

20.06.2006., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropadomes tālāko rīcību konstitucionālajā procesā

Eiropas Parlaments aicina Eiropadomi līdz 2007.gada otrajai pusei pieņemt skaidru lēmumu, kā turpmāk rīkoties attiecībā uz konstitucionālo līgumu un pagarināt pašreizējo pārdomu periodu līdz 2007.gada vidum.

Trešdien, 14.jūnijā, ar 347 balsīm par, 212 pret un 70 atturoties Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju par turpmākajiem soļiem pārdomās par Eiropas nākotni. Eiropas Parlaments atkārtoti apstiprina savu mērķi panākt vienošanos par konstitūciju līdz 2009.gadam, kad notiks nākamās Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Brīdinot par mēģinājumiem izjaukt 2004.gadā panākto vispārējo kompromisu, Eiropas Parlaments izsaka iebildumus pret kopējā konstitūcijas projekta sadalīšanu. Tas iebilst arī pret atsevišķu valstu grupu izveidi, lai apietu kopējo konstitucionālo procesu.

Parlaments ierosina Eiropadomei izstrādāt atbilstošu sistēmu, “lai, līdzko politiķiem tas būs iespējams”, varētu notikt īpašs dialogs ar “to valstu pārstāvjiem, kurās referendumā par konstitucionālo līgumu bija negatīvi rezultāti”, lai noskaidrotu, vai šīm valstīm būtu iespējams atsākt ratifikācijas procedūru. Parlaments arī aicina Eiropas Komisiju iesniegt stratēģiju, kas ļautu plānot debašu norisi.

Parlaments aicina Eiropas Komisiju aprēķināt zaudējumu izmaksas, kuras radušās tāpēc, ka konstitucionālais līgums nestāsies spēkā 2006.gada 1.novembrī. Ņemot vērā secinājumus par šā gada 8. un 9.maijā notikušo starpparlamentāro dialogu par konstitucionālo procesu, deputāti uzsver dialoga nozīmi un vajadzību to turpināt. Nākamais šāda veida parlamentārais forums plānots 2006.gada decembrī.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!