• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Austriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2000., Nr. 460/464 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13764

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iestāšanos ES noteiks mūsu pašu griba un apņemība

Vēl šajā numurā

20.12.2000., Nr. 460/464

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Austriju

Vakar, 19.decembrī, Eiropas lietu komisijas pārstāvji tikās ar Austrijas Republikas valdības pilnvaroto Eiropas Savienības paplašināšanas jautājumos Erhardu Buseku.

Eiropas lietu komisijas pārstāve Inese Birzniece iepazīstināja viesi ar komisijas locekļiem un darbu, kā arī ar parlamentā pārstāvētajām partijām. Savukārt Austrijas valdības pārstāvis E.Buseks teica, ka viņa vizītes mērķis ir iepazīties ar Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstu Eiropas lietu komisijām un pārstāvēt Austrijas paplašināšanas nostāju ES kandidātvalstīs, kā arī paust Austrijas vēlmi iesaistīt kandidātvalstis aktīvākā ES sabiedrības informēšanas procesā. Viesis atzinīgi vērtēja faktu, ka Latvijā ir Austrijas Republikas vēstniecība.

Tikšanās gaitā pārspriesta abu valstu sadarbība izglītībā, kultūrā un tirzniecībā, kā arī parlamentārās sadarbības jautājumi. Puses bija vienisprātis, ka parlamentāriešu kontakti aktivizējami, veicinot arī komisiju sadarbību. Komisijas pārstāvis Māris Sprindžuks informēja par lauksaimniecības likumdošanas harmonizācijas ar Eiropas Savienības prasībām procesu, savukārt deputāte Viola Lāzo akcentēja, ka Latvijai ceļā uz Eiropas Savienību svarīgākais ir drošības, nevis ekonomiskais aspekts un nepieciešamība veicināt ES dalībvalstu informētību par Latviju.

Sarunas dalībnieki pārrunāja arī sabiedrības nostāju jautājumā par Latvijas integrēšanos NATO un Eiropas Savienībā, kā arī Latvijas kā ES kandidātvalsts ārējo robežu jautājumu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!