• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lietuvas atbalstu Melnkalnes neatkarībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2006., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137630

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas vēstniecību ekonomisko diplomātu mācībām

Vēl šajā numurā

15.06.2006., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lietuvas atbalstu Melnkalnes neatkarībai

 

Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri pirmdien, 12.jūnijā, Luksemburgā Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sēdē kopīgi paziņoja, ka atzīst Melnkalnes neatkarību.

Sanāksmē ES ārlietu ministri pieņēma kopīgu lēmumu atzīt gan Melnkalnes parlamenta 3.jūnija deklarāciju par Melnkalnes Republikas neatkarību, gan Serbijas parlamenta 5.jūnija lēmumu, ar kuru tā pasludināja sevi par Serbijas Republiku un Serbijas un Melnkalnes valstu savienības mantinieci.

Latvijas un Lietuvas līdzšinējās divpusējās attiecības ar Serbijas Republiku ir draudzīgas un balstās uz abpusēju ieinteresētību. Abas valstis cer, ka veiksmīgā sadarbība ar Serbiju turpināsies un kļūs vēl aktīvāka.

Diplomātisko attiecību nodibināšana, kas sekos Melnkalnes atzīšanai, būs stingrs pamats Baltijas valstu un Melnkalnes divpusējo attiecību turpmākai paplašināšanai un aktivizēšanai.

Melnkalnes tauta savu gribu izteica 21.maija referendumā, izpildot iepriekš panāktos kompromisa pamatnosacījumus un nobalsojot par savas valsts neatkarību.

Latvija un Lietuva aicina Melnkalnes un Serbijas valdības turpināt konstruktīvu dialogu, lai vienotos par abu valstu turpmāko sadarbību. Tas būs nozīmīgs ieguldījums labu kaimiņattiecību veidošanā, sekmēs abu valstu eirointegrāciju, kā arī veicinās stabilitāti un drošību visā Rietumbalkānu reģionā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!