• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Krievijas ekonomikas ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2006., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Sanktpēterburgas gubernatori

Vēl šajā numurā

15.06.2006., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Krievijas ekonomikas ministru

 

Turpinot dalību 10.Pēterburgas starptautiskajā ekonomikas forumā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis otrdien, 13.jūnijā, tikās ar Krievijas Federācijas ekonomikas ministru Germanu Grefu.

Uzsākot sarunu, Krievijas ekonomikas ministrs atzinīgi novērtēja A.Kalvīša dalību ekonomikas forumā, kas apliecina Latvijas ieinteresētību ekonomiskās attīstības procesos Krievijā un savstarpējā sadarbībā.

G.Grefs arī pauda atzinību par Krievijas patriarha Aleksija II vizīti Latvijā un labajām atsauksmēm gan par valsts attīstību, gan par cilvēkiem un sabiedrību.

Ministru prezidents norādīja, ka Latvijas un Krievijas ekonomiskās attiecības attīstās, bet to dinamika varētu būt daudz lielāka. Ciešākas sadarbības veidošanai nepieciešamas vienošanās par divpusējiem līgumiem, īpaši par starpvaldību komisiju un ekonomiskās sadarbības līgumiem.

Germans Grefs atzina, ka starp abu valstu valdībām nepieciešams dialogs un sarunas par iepriekšminētajiem līgumiem. Ekonomikas ministrs atzīmēja, ka Krievijas valdība diskutēs par šiem jautājumiem.

Aigars Kalvītis informēja par trīs Baltijas valstu vienošanos būvēt jaunu atomelektrostaciju, tādējādi veidojot ievērojamas enerģētiskās jaudas Baltijas valstu kopējam patēriņam. Premjers izklāstīja Latvijas iniciatīvu un uzsāktās sarunas ar Krievijas, Kazahstānas un Ķīnas valdību pārstāvjiem par jaunā “Zīda ceļa” veidošanu starp Ķīnu un Eiropu.

A.Kalvītis uzsvēra jautājumu par abu valstu sadarbību enerģētikā un norādīja uz Latvijas interesi attīstīt dabasgāzes krātuves, kuras varētu izmantot kā stratēģiskas gāzes rezerves gāzes apgādē starp Krieviju un Eiropas Savienību. G.Grefs neizslēdza iespēju, ka ilgākā laika posmā šādu koncepciju varētu attīstīt.

A.Kalvītis un G.Grefs bija vienisprātis, ka nepieciešams intensīvs abu valstu uzņēmēju dialogs. Kā vienu no šādām iespējām Ministru prezidents atzīmēja Latvijas Darba devēju konfederācijas vizīti Krievijā, tikšanos ar Krievijas ekonomikas ministru un nozares ekspertiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!