• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - tiekoties ar Austrijas valdības pārstāvi - uzrunājot Latvijas jaunos talantus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2000., Nr. 460/464 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13758

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.13

Par instrukcijas "Par pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes deputātu kandidātu sarakstu iesniegšanu 2001. gada 11. marta vēlēšanām" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

20.12.2000., Nr. 460/464

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— tiekoties ar Austrijas valdības pārstāvi

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 19.decembrī, tikās ar Austrijas valdības pilnvaroto pārstāvi ES paplašināšanās jautājumos Erhardu Buseku.

Sarunā pārrunātas abu valstu sadarbības paplašināšanas iespējas, ES paplašināšanās process. V.Vīķe–Freiberga un E.Buseks apspriedās par investīciju iespējām Latvijā. Kā vienu no perspektīvām nozarēm Latvijā V.Vīķe–Freiberga minēja informācijas tehnoloģijas. Prezidente pauda cerību, ka E.Buseka vizīte Latvijā veicinās dažādu līmeņu kontaktu veidošanos starp abām valstīm, tajā skaitā uzņēmējdarbībā.

Prezidente informēja E.Buseku par Latvijas centieniem ES iestāšanās sarunās, uzsverot darbu pie administratīvās kapacitātes paaugstināšanas un tieslietu sistēmas pilnveidošanas. Tika pārrunātas debates par jaunās Eiropas veidošanu.

Valsts prezidenta preses dienests

— uzrunājot Latvijas jaunos talantus

Uzruna Ziemassvētku tikšanās reizē ar Latvijas jaunajiem talantiem Rīgas pilī 2000.gada 19.decembrī

Mīļie bērni, jaunieši,

jaunās dāmas un kungi!

Esmu priecīga jūs visus sveikt pilī, un esmu priecīga par to, ka ne jau tikai galvaspilsētā, bet visā Latvijā, visās Latvijas malās aug talanti, aug spējas, aug nākotnes Latvijas cēlāji. Jūs esat to vidū, un jūsu spējas ir tās, kas nostiprinās mūsu valsti par tādu, kādu mēs to vēlētos redzēt. Jūs ar saviem talantiem un spējām jau esat starp tiem, kas dažs jau no bērna kājas nes Latvijas vārdu pasaulē un nes to pasaulē pievilcīgā, atraktīvā, simpātiskā veidā.

Es no sirds jūs apsveicu ar tiem sasniegumiem, ko esat sev jau izpelnījušies. Dažam tās ir medaļas — zelta, sudraba, bronzas, tās ir uzvaras olimpiādēs vai arī piedalīšanās, kas arī ir svarīga. Te ir jauni mākslinieki un mūziķi, dažs labs jau ar neticami izciliem sasniegumiem un dažs labs, ko šogad es personīgi sastopu jau otro reizi, jo šķiet, ka katru gadu viņi kādā konkursā ir bijuši laureāti. Par to man tiešām ir liels prieks.

Apsveicu jūs, apsveicu jūsu vecākus un ģimenes, kas jūs ir atbalstījušas, jo, protams, ir svarīgi, ka ģimenes locekļi sava bērna talantu atzīst un atbalsta. Apsveicu arī jūsu mācītājus skolotājus un pasniedzējus. Vairāki no jums izcēla to, ka labs skolotājs esot jūs izvirzījis. Tas ir ļoti cēli no jums, ka jūs to atzīstat un saprotat, bet es vēlētos šeit uzsvērt tomēr jūsu pašu personīgos nopelnus. Dāvanas mums ir Dieva dotas, no vecākiem mantotas, un varētu teikt, ka savā ziņā cilvēkam tā ir tāda laimes loterija, vai nu viņš piedzimst par talantu, vai ne. Bet nepietiek jau ar to, kas ir šūpulī ielikts. Pie visa, ko cilvēks sasniedz savā mūžā, viņam pašam arī jāpiepūlas, jāpiestrādā, jāpārvar savs slinkums, sava mazticība, sava nevarība, varbūt savas šaubas par savām spējām.

Jūs, kaut dažs no jums tik maziņš vēl, esat jau to pārvarējuši. Jūs esat jau savas spējas pierādījuši, un es ceru, ka jūs būsiet par piemēru jūsu draugiem, kaimiņiem, vienaudžiem, lai caur to, ko esat sasnieguši, arī citi varētu saprast, ka tas, ko cilvēks paveic ar savām pūlēm, viņam patiesi pieder, tas ir viņa nopelns, neviens un nekas nekad viņam to nevar atņemt. Tā ir bagātība, ko rūsa un kodes nesaēd. Tā ir jūsu daļa, tā ir jūsu tiesa. Jūs varat būt lepni uz to. Ne jau iedomīgi, ne jau uzpūtīgi, jo tas būtu smieklīgi, bet lepni gan, pamatoti lepni, jo esat pie saviem panākumiem piestrādājuši. Paldies jums par to!

Es kā prezidente esmu ļoti lepna uz jums, visa latviešu tauta vienmēr priecājas un lepojas ar katra tās locekļa sasniegumu. Novēlu jums visiem turpināt tālāk dzīvē sekmīgi darīt to, ko sirds aicina, uz ko prāts vedina, kas pašam patīk un kas nes labas sekmes! Lai jums visiem labi klājas!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!