• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, piedaloties ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2006., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Elektroniskās pārvaldes ministre, noslēdzot starptautisko informācijas tehnoloģijas konferenci

Vēl šajā numurā

14.06.2006., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, piedaloties ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomē

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 12.jūnijā, piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sēdē un aizstāvēja Latvijas pozīcijas vairākos jautājumos.

Ārlietu ministri pārrunāja 15. un 16.jūnijā gaidāmās Eiropadomes dienaskārtību.

Sanāksmē Latvija atzinīgi novērtēja iniciatīvas par migrācijas jautājumiem, kas uzlabotu koordināciju un sadarbību gan starptautisko organizāciju un aģentūru starpā, kuru kompetencē ir migrācijas un attīstības jautājumi, gan arī izcelsmes valstu, tranzītvalstu un mērķvalstu starpā.

Latvija atbalstīja prezidentūras ierosinātos ES un ASV samitā izskatāmos jautājumus, kā arī Eiropas Komisijas un ASV kopīgi izstrādātās deklarācijas projektu. Latvijas interesēs ir ES un ASV stratēģiskā dialoga veicināšana, vīzu paritāte, drošība, ekonomika un enerģētika. Svarīgi ir arī vienoti ES un ASV signāli un rīcība saistībā ar procesiem Austrumeiropā, Dienvidkaukāzā, Centrālāzijā un Balkānos.

Ārlietu ministri sanāksmē apstiprināja secinājumus “Attiecībām ar Rietumbalkāniem”. Latvija uzskata, ka Melnkalnes referendums noritējis saskaņā ar vispārējām EDSO un Eiropas Padomes vadlīnijām, kā arī citiem starptautiskiem vēlēšanu procesa standartiem. Iepriekš panāktie kompromisa pamatnosacījumi ir izpildīti, līdz ar to visām iesaistītajām pusēm un arī ES ir jāatzīst referenduma rezultāts. Pēc secinājumu pieņemšanas ārlietu ministrs Artis Pabriks paziņoja, ka Latvija atzīst Melnkalnes neatkarību. Diskusijā par sarunām ar Pasaules tirdzniecības organizāciju attīstības posma ietvaros ārlietu ministrs Artis Pabriks uzsvēra, ka sarunās izskatāmie jautājumi jāskata kompleksi. Latvijas pozīcijā par Irāku tika uzsvērts, ka jaunizveidotās nacionālās vienotības valdības būtiski uzdevumi būs nostiprināt centrālo pārvaldi un kontrolēt drošības situāciju valstī, kā arī nodrošināt Irākas tautas ceļu uz demokrātiju, mieru un stabilitāti.

Savukārt pozīcijā par Irānu uzmanība pievērsta kodoljautājuma attīstībai. Latvija atzinīgi vērtē 1. jūnijā Vīnē panākto sešu valstu (ASV, Francija, Krievija, Ķīna, Lielbritānija, Vācija) vienošanos par kopēju nostāju Irānas kodolaktivitāšu jautājumā. Latvija aicina Irānu pārtraukt urāna bagātināšanu un pieņemt piedāvājumu atsākt sarunas.

Sanāksmes ietvaros ES ārlietu ministri parakstīja Stabilizācijas un asociācijas līgumu starp ES un Albāniju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!