• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties 10. Pēterburgas starptautiskajā ekonomikas forumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2006., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137442

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Krievijas Federācijas prezidentu

Vēl šajā numurā

14.06.2006., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties 10. Pēterburgas starptautiskajā ekonomikas forumā

Vakar, 13.jūnijā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis piedalījās 10. Pēterburgas starptautiskajā ekonomikas forumā. Pasākumu atklāja Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins un Pēterburgas gubernatore Valentīna Matvijenko.

Aigars Kalvītis kopā ar Somijas un Slovēnijas prezidentiem, kā arī Serbijas premjeru teica uzrunas foruma atklāšanā. Savā uzrunā Ministru prezidents norādīja, ka “ar īpašām noskaņām ir ieradies Pēterburgā, kurā vairāk nekā pirms 100 gadiem savu izglītību ieguva daudzi slaveni Latvijas mākslinieki, zinātnieki, kultūras darbinieki un jūrnieki. Pēterburga ir tā pilsēta, kurā tika izdots arī pirmais laikraksts latviešu valodā”.

Premjerministrs uzsvēra, ka pēc Eiropas Savienības paplašināšanās Baltijas jūras reģions ir ieguvis jaunas iespējas un perspektīvas dinamiskai ekonomiskai attīstībai. Kā atzīmēja A.Kalvītis, Baltijas reģions jau šodien ir viens no dinamiskākajiem pasaules attīstības reģioniem. Dati ir iepriecinoši, bet tie neļauj ieslīgt pašapmierinātībā.

Savā uzrunā Ministru prezidents atzina, ka tālākas reģiona attīstības veicināšanā īpaša uzmanība jāpievērš izglītības jautājumam. Reģionā ir jāveido sadarbība, kas nodrošinātu reālu augstskolu zinātnieku un uzņēmēju sadarbību, radot pamatu inovāciju projektiem.

Aigars Kalvītis akcentēja, ka tikpat svarīgi ir veidot liberālu pieeju tirdzniecības un investīciju videi visā reģionā. Tieši liberāla ekonomikas politika dos papildu dinamiku Baltijas jūras reģionā.

Premjers atzinīgi novērtēja Krievijas izvirzīto prioritāti “lielā astoņnieka” sadarbības ietvaros – enerģētiku, kas ir globāla sistēma, apvienojot gan ražotājus, gan piegādātājus un patērētājus. Enerģētikas problēmu risinājums tikai nacionālā līmenī būs ierobežots, tādēļ nepieciešams visu iesaistīto pušu dialogs un konsultācijas visos līmeņos. Risinājums ir atvērts, globāls enerģētikas tirgus, kas pamatojas uz brīvās tirdzniecības principiem.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Krievija arī turpmāk būs nozīmīgs energoresursu piegādātājs ES, tādēļ šim jautājuma jākļūst par prioritāru dialoga un sadarbības jomu.

Dienas otrajā daļā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša darba kārtībā bija tikšanās arī ar Krievijas ekonomikas ministru Germanu Grefu un Pēterburgas gubernatori Valentīnu Matvijenko.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!