• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Vācijas sadarbību tūrisma ceļu paplašināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.06.2006., Nr. 91 https://www.vestnesis.lv/ta/id/137313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO Rīgas samita logotipu izstādi Nacionālajā bibliotēkā

Vēl šajā numurā

13.06.2006., Nr. 91

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Vācijas sadarbību tūrisma ceļu paplašināšanā

Ekonomikas ministrijas pārstāvji pagājušonedēļ tikās ar Vācijas Bundestāga Tūrisma komisijas deputātu delegāciju, lai pārrunātu tūrisma attīstības tendences abās valstīs, tās nozīmi ES kopējā tautsaimniecības izaugsmē, kā arī Vācijas un Latvijas turpmākās sadarbības iespējas tūrismā.

Vācijas delegācijas pārstāvji atzina, ka ir ieinteresēti palielināt tūristu plūsmu starp abām valstīm, un īpaši uzsvēra vēlmi ar tūrisma aktivitāšu un projektu starpniecību mudināt abu valstu jauniešus vairāk ceļot, iepazīt citu valstu kultūru un dzīvesveidu. Viesi atzina, ka vācieši ir samērā maz informēti par Latviju un tās piedāvātajām tūrisma iespējām, tāpēc tikšanās laikā uzsvēra nepieciešamību palielināt tūrisma informācijas apjomu no Latvijas.

Abas puses izteica gatavību veicināt sadarbību augstskolu starpā, kas piedāvā apgūt tūrisma un viesmīlības izglītības programmas.

Ekonomikas ministrijas pārstāvji iepazīstināja Bundestāga delegāciju ar Latvijas tautsaimniecības attīstības rādītājiem un informēja par tūrisma nozares attīstību Latvijā, norādot, ka Latvijas pusei īpaši aktuāli būtu sadarbības projekti, kas vērsti uz tūrisma ilgtspējības un tūrisma pakalpojumu kvalitātes attīstību.

Latvijai ekonomiskās attiecības ar Vāciju ir īpaši nozīmīgas. 2005.gadā pēc ārējās tirdzniecības apgrozījuma apjoma Vācija bija Latvijas otrā lielākā ārējās tirdzniecības partnere, kā arī lielākā importētājvalsts. 2005.gadā no Vācijas Latvijā ieradās 234900 ārvalstu ceļotāju (trešā vieta pēc ārvalstu ceļotāju skaita aiz Lietuvas un Igaunijas). No kopējā tūristu mītnēs nakšņojušo tūristu skaita (1154657) 10,7% (123981) ir vācu tūristi. Latvijā 2005.gadā ceļotāji no Vācijas uzturējušies vidēji 2,3 diennaktis, kopumā iztērējot 21,2 miljonus latu. Viena Vācijas ceļotāja vidējie izdevumi diennaktī 2005.gadā bija 40,1 lats.

Pēc asociācijas “Lauku ceļotājs” datiem, Latvijā 2005.gadā lauku naktsmītnēs visvairāk uzturējušies ārvalstu tūristi tieši no Vācijas, veidojot 51 % no visu ārvalstu klientu kopskaita (Lielbritānijas tūristi – 7%, tūristi no Somijas – 6%).

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!