• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas prezidenta tikšanos Rīgā ar tautiešiem un Baltijas vienības kopējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2000., Nr. 458/459 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO kandidātvalstu ārlietu ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

19.12.2000., Nr. 458/459

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
L2.JPG (23793 BYTES) L1.JPG (23691 BYTES)

Lietuvas prezidents Valds Adamkus (otrais no labās) sarunā ar lietuviešu kopienas Latvijā vadītājiem, Lietuvas vēstnieks Petrs Vaitiekūns (pirmais no labās) ; Valds Adamkus, sasveicinoties ar biedrības "Latviešu un lietuviešu vienība" priekšsēdētāju, "Latvijas Vēstneša" galvenā redaktora pirmo vietnieku Andri Sproģi

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Par Lietuvas prezidenta tikšanos Rīgā ar tautiešiem un Baltijas vienības kopējiem

15. decembra novakarē Lietuvas prezidents Valds Adamkus triju Baltijas valstu prezidentu tikšanās laikā bija atradis brīvu brīdi, lai Lietuvas vēstniecībā Rīgā sastaptos ar Latvijas lietuviešu kopienas, darījumu aprindu un kultūras norišu pārstāvjiem un žurnālistiem.

V. Adamku interesēja, kā sokas jaunās paaudzes izglītošana Rīgas lietuviešu vidusskolā. Un skolas direktore Aldona Treija priecīga varēja vēstīt: pamazām visi darbi virzās uz priekšu, lai nākamajā rudenī Latvijas lietuviešu jaunā paaudze varētu sākt mācības jaunā ēkā. Savukārt Rīgas lietuviešu vecākās paaudzes pārstāvji sūrojās, ka aizvien grūtāk Latvijā laikus saņemt un lasīt Lietuvas jaunākos preses izdevumus. Lietuvas prezidents deva rīkojumu saviem padomniekiem, lai šis jautājums tiktu atrisināts.

Latvijā vecākās tautu tuvināšanās biedrības (dibināta 1921. gadā, slēgta 1940. gadā, atjaunojusi darbību 1988. gadā) — "Latviešu un lietuviešu vienības" vadītājiem nācās atzīties: galvenā problēma ir tā, ka biedrībā varētu būt vairāk jaunatnes. V. Adamkus atteica, ka šajā gadījumā gan Lietuvas prezidents palīdzēt nevarēs, jāgaida, kamēr izaugs jaunā maiņa tepat Latvijā.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!