• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 6. jūnija rīkojums Nr. 409 "Par atteikumu nodot privatizācijai valsts nekustamo īpašumu Rīgā, Nikolaja Rēriha ielā 3". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2006., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136947

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.410

Par atteikumu nodot privatizācijai valsts nekustamo īpašumu Jelgavā, Filozofu ielā 69

Vēl šajā numurā

08.06.2006., Nr. 89

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 409

Pieņemts: 06.06.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.409

Rīgā 2006.gada 6.jūnijā (prot. Nr.30 4.§)

Par atteikumu nodot privatizācijai valsts nekustamo īpašumu Rīgā, Nikolaja Rēriha ielā 3

 

1. Ministru kabinets (Rīgā, Brīvības bulvārī 36) ir izskatījis:

1.1. sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Projektu vadības aģentūra” 2001.gada 10.jūlijā iesniegto privatizācijas ierosinājumu (reģistrēts Privatizā­cijas aģentūras privatizācijas ierosinājumu reģistrā 2005.gada 1.septembrī ar Nr.1.33/4745-4725);

1.2. Arta Ērgļa 2006.gada 22.martā iesniegto privatizācijas ierosinājumu (reģistrēts Privatizācijas aģentūras privatizācijas ierosinājumu reģistrā 2006.gada 22.martā ar Nr.1.85).

2. Privatizācijas ierosinātāji:

2.1. sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Projektu vadības aģentūra” (vienotais reģistrācijas Nr.40003420021; Rīgā, Elizabetes ielā 75) ierosina privatizēt valstij piederošu nekustamā īpašuma objektu – zemesgabalu 501 m2 platībā (kadastra Nr. 0100 010 0016) un garāžu (būves kadastra apzīmējums 0100 010 0016 001) – Rīgā, Nikolaja Rēriha ielā 3;

2.2. Artis Ērglis (personas kods 1204XX-XXXXX; Rīgā, Alksnāja ielā 14–9, LV-1050) ierosina privatizēt valstij piederošu īpašuma objektu (kadastra Nr. 0100 010 0016) Rīgā, Nikolaja Rēriha ielā 3.

3. Pēc privatizācijas ierosinājumu izskatīšanas Ministru kabinets konstatē:

3.1. nekustamais īpašums (būves kadastra apzīmējums 0100 010 0016 001) un zeme Rīgā, Nikolaja Rēriha ielā 3, pamatojoties uz Ministru kabineta 2003.gada 18.jūnija rīkojumu Nr.403 “Par nekustamo īpašumu nodošanu Veselības ministrijas valdījumā”, ir reģistrēts zemesgrāmatā uz valsts vārda Veselības ministrijas personā;

3.2. nekustamo īpašumu Rīgā, Nikolaja Rēriha ielā 3 (turpmāk – objekts), izmanto Veselības ministrijas padotībā esoša valsts pārvaldes iestāde – valsts aģentūra “Pau­la Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs” (turpmāk – aģentūra);

3.3. objekts tiek izmantots aģentūras muzeja krājumu un saimniecības inventāra uzglabāšanai;

3.4. saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 16.novembra noteikumiem Nr.943 “Valsts aģentūras “Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs” nolikums” aģentūra īsteno šādas valsts pārvaldes funkcijas:

3.4.1. uztur, papildina un veido muzeja krājumu kā Nacionālā muzeja krājuma daļu un nodrošina tā saglabāšanu;

3.4.2. nodrošina muzeja vērtību pieejamību sabiedrībai;

3.4.3. pēta medicīnas vēsturi;

3.4.4. izglīto sabiedrību preventīvās medicīnas jomā;

3.4.5. veicina valsts starptautiskos sakarus un sadarbību veselības aprūpes jomā;

3.4.6. sniedz informatīvu atbalstu un konsultācijas privātpersonu medicīnas muzejiem.

4. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizā­cijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta trešo daļu Ministru kabinets vai pašvaldības dome (padome), lemjot par valsts vai pašvaldības īpašuma objekta, kā arī apbūvēta un neapbūvēta zemesgabala nodošanu privatizācijai, izvērtē, vai attiecīgais objekts vai zemesgabals ir nepieciešams valsts pārvaldes funkciju vai valsts vai pašvaldības komercdarbības veikšanai saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu.

Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta piektajā daļā noteikts, ka tikai Ministru kabinets var pieņemt lēmumu par atteikumu nodot privatizācijai valsts īpašuma objektu, likuma 5.panta otrās daļas 2.punktā minēto apbūvētu zemesgabalu, kā arī neapbūvētu zemesgabalu. Ministrijas vai citas institūcijas iebildumi pret konkrētā valsts īpašuma nodošanu privatizācijai nevar būt par pamatu tam, lai Ministru kabinets neizskatītu pēc būtības šī valsts īpašuma privatizācijas ierosinājumu. Lēmumā par atteikumu nodot privatizācijai valsts īpašuma objektu, likuma 5.panta otrās daļas 2.punktā minēto apbūvētu zemesgabalu, kā arī neapbūvētu zemesgabalu norādāms, kuras valsts pārvaldes funkcijas veikšanai vai kādas komercdarbības veikšanai attiecīgais objekts vai zemesgabals nepieciešams.

5. Aģentūra pilda valsts pārvaldes funkcijas, vācot, saglabājot, pētot, izstādot un popularizējot sabiedrību raksturojošas materiālas liecības, kurām ir vēsturiska un zinātniska nozīme, kā arī ar tām saistītu informāciju par Latvijas un pasaules medicīnas vēsturi, lai veicinātu sabiedrības izglītošanu un attīstību. Aģentūra darbojas sabiedrības interesēs, kā arī nodrošina sniegto pakalpojumu kvalitāti. Aģentūra paredz atjaunot un papildināt medicīnas vēstures ekspozīciju, izveidot jaunas izstāžu zāles, iekārtot telpas māksliniekiem, kā arī reto grāmatu, manuskriptu un rokrakstu restaurācijas laboratorijas. Muzeja krājumā atrodas 195731 Nacionālā muzeja krājuma vienība. Liela izmēra priekšmetu uzglabā­šanai jau šobrīd trūkst telpu, tādēļ aģentūra ir spiesta atteikties no kolekcijas papildināšanas ar jauniem muzeja krājumiem. Aģentūra funkcijas īsteno saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 6. un 9.pantu un 10.panta trešo un ceturto daļu.

Ja objekts tiktu nodots privatizācijai, aģentūrai būtu nepieciešamas jaunas telpas muzeja krājuma uzglabāšanai.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta trešo un piekto daļu, kā arī ņemot vērā lietderības apsvērumus, objekts nepieciešams valsts aģentūrai “Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs”, lai īstenotu valsts pārvaldes funkcijas.

6. No minētajiem apsvērumiem secināms, ka objekta nodošana privati­zācijai nav pamatota.

7. Ievērojot minētos apsvērumus un pamatojoties uz Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta piekto daļu, Ministru kabinets nolemj noraidīt sabiedrības ar ierobežotu atbildību “Projektu vadības aģentūra” un A.Ērgļa privatizācijas ierosinājumus par objekta privatizāciju, jo objekts nepieciešams valsts aģentūras “Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs” valsts pārvaldes funkciju īstenošanai.

8. Šo rīkojumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu un 79.panta pirmo daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīgā, Antonijas ielā 6) mēneša laikā pēc tā spēkā stāšanās.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Veselības ministrs G.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!