• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2006., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/ta/id/136741

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāju

Vēl šajā numurā

06.06.2006., Nr. 87

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētāju

13.JPG (16294 bytes)
Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre 2.jūnijā, tiekoties ar Azerbaidžānas Republikas Milli Medžlisa (Nacionālā Parlamenta) priekšsēdētāju Oktaiju Asadovu
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.

Piektdien, 2.jūnijā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Azerbaidžānas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Oktaiju Asadovu (Oktay Asadov).

Tikšanās laikā galvenā vērība veltīta jautājumiem, kas skar Latvijas un Azerbaidžānas divpusējās attiecības un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

I.Ūdre un O.Asadovs atzinīgi novērtēja abu valstu divpusējās attiecības un bija vienisprātis, ka to paplašināšanai vēl daudz iespēju gan politiskajā, gan ekonomiskajā jomā. Aktivizējami kontakti starp abu valstu parlamentiem, jo Azerbaidžāna ir ieinteresēta Latvijas uzkrātajā likumdošanas pieredzē virzībā uz integrāciju Eiropas Savienībā (ES), savukārt Latvija ES jauno kaimiņu politikas ietvaros gatava dalīties zināšanās par reformu veikšanu. Puses arī pauda kopīgu viedokli, ka nākotnē aktivizējami ekonomiskie sakari.

Pārrunājot attiecību padziļināšanas iespējas starptautiskā līmenī, kā būtiska tika minēta reģionālā sadarbība un sadarbība starptautiskajās parlamentārajās asamblejās.

Tikšanās noslēgumā Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētājs uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju apmeklēt oficiālā vizītē viņa valsti. Puses pauda pārliecību, ka turpmāk būs aktīva sadarbība starp abu valstu parlamentiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!