• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 12. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2000., Nr. 454/457 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13671

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bērnu tiesību aizsardzību

Vēl šajā numurā

15.12.2000., Nr. 454/457

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 12. decembra sēdē

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par Latvijas valsts karogu" . Grozījumu projekts precizē Igaunijas un Lietuvas proklamēšanas dienu datumus, lai nodrošinātu likuma vienveidīgu tulkošanu un noteiktu, ka šajās dienās kopā ar Latvijas karogu Igaunijas un Lietuvas karogs paceļams pie Saeimas, Ministru kabineta un Rīgas pils Svētā gara tornī.

Akceptēts grozījums Latvijas Republikas valdības un Islandes Republikas valdības līgumā par vīzu režīma atcelšanu . Turpmāk Islandes pilsoņi bez vīzas varēs uzturēties Latvijā laika periodu, kas nepārsniedz trīs mēnešus viena kalendārā pusgada laikā.

Akceptēts likumprojekts "Par vispārējo līgumu par kodolizmēģinājumu aizliegšanu" .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Kipras Republikas valdības nolīgumu par tirdzniecības kuģošanu" .

Valdība akceptēja noteikumus "Tirgus uzraudzības padomes nolikums" . Padome ir konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir nodrošināt informācijas un viedokļu apmaiņu starp tirgus uzraudzības iestādēm.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 24.oktobra noteikumos Nr.310 "Noteikumi par Latvijas pilsoņu pasēm" . Grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu Latvijas Republikas pilsoņa pases nodošanu.

Akceptēti noteikumi "Higiēnas prasības sociālās aprūpes institūcijām" . Tie nosaka higiēnas prasības, to skaitā medicīniski sanitārās prasības, sociālās aprūpes institūcijām, izņemot tās institūcijas, kurās tiek veikta ģimenes tipa aprūpe.

Valdība akceptēja noteikumus "Zāļu ražošanas un kontroles noteikumi" . Tie nosaka prasības zāļu ražošanas uzņēmumu atvēršanai un darbībai, kā arī zāļu ražošanas un kontroles kārtību, izņemot veterinārās zāles un veterinārfarmaceitiskos produktus.

Valdība akceptēja "Noteikumus par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību" . Tie nosaka publisko ūdenstilpju nomas kārtību, kā arī to upju nomas kārtību, kurās zvejas tiesības pieder valstij, kārtību, kādā zivju resursu pārzināšanu nodod pašvaldībai, rūpnieciskās zvejas tiesību nomas un zvejas tiesību izmantošanas un izsoles kārtību ūdenstilpēs un Latvijas Republikas teritoriālajos un ekonomiskās zonas ūdeņos Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī, kā arī starptautiskajos ūdeņos, kuros Latvijai iedalīta nozvejas kvota, un maksu un tai piemērojamos atvieglojumus par rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanu.

Akceptēts rīkojums "Par elektropārvades līniju un transformatoru apakšstaciju ieguldīšanu valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" pamatkapitālā" . Rīkojums atļauj ieguldīt valsts akciju sabiedrības "Latvenergo" pamatkapitālā elektropārvades līnijas un transformatoru apakšstacijas, kuru būvniecība veikta par valsts budžeta līdzekļiem.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Tirgus uzraudzības padomi" . Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts Ekonomikas ministrijas Kvalitātes struktūrpolitikas un vadības departamenta direktors A.Matīss.

Akceptēti rīkojumi "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā" . Pilsonība piešķirta 651 pilsonības pretendentam, tai skaitā 109 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Pieņemta zināšanai informācija par rīcības programmu akcīzes nodokļa naftas produktiem ieņēmumu nodrošināšanā .

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par valsts investīciju plānošanas un finansēšanas funkciju un resursu pārdali starp Ekonomikas ministriju un Finansu ministriju .

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par privatizējamās valsts akciju sabiedrības "Latvijas kuģniecība" privatizācijas nosacījumiem" .

Pieņemta zināšanai informācija par Lielbritānijas valdības elektroniskās pārvaldes struktūru .

Pieņemta zināšanai finansu ministra Gundara Bērziņa iesniegtā informācija par Pirmspievienošanās ekonomiskās programmas izstrādi . Finansu ministrijai uzdots sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Zemkopības ministriju, Labklājības ministriju, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Satiksmes ministriju un Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariātu līdz 2001.gada 1.maijam izstrādāt un finansu ministram noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā Pirmspievienošanās ekonomiskās programmas projektu.

Ministru kabinets akceptēja sociāli ekonomiskās programmas "e-Latvija" konceptuālās pamatnostādnes projektu kā Latvijas sadaļu Eiropas Savienības programmā "e-Europe" . Satiksmes ministrijai uzdots kopīgi ar Ekonomikas ministriju, piedaloties visām pārējām ministrijām un īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem izstrādāt detalizētu rīcības plānu programmas "e-Latvija" īstenošanai un līdz 2001.gada 31.janvārim iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā. Atzīts par nepieciešamu izstrādāt "e-valdības" koncepciju. Tieslietu ministrijai uzdots iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidi (tieslietu ministra vadībā) koncepcijas projekta izstrādāšanai. Darba grupā paredzēts iekļaut Aizsardzības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Finansu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Tieslietu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Īpašu uzdevumu ministra valsts reformu lietās sekretariāta un Valsts kancelejas pārstāvjus. Darba grupas vadītājam uzdots līdz 2001.gada 15.februārim iesniegt koncepcijas projektu Ministru kabinetā. Birokrātijas un korupcijas samazināšanai un budžeta līdzekļu izlietošanas efektivitātes paaugstināšanai tika atzīts par nepieciešamu izvērst darbus konkursu organizēšanai valsts un pašvaldību pasūtījumu izpildei interneta vidē. Šī uzdevuma izpildei Finansu ministrijai uzdots divu mēnešu laikā izstrādāt un iesniegt noteiktā kārtībā izskatīšanai Ministru kabinetā ar Eiropas Savienības direktīvām saskaņotu koncepcijas projektu un detalizētu rīcības plāna projektu koncepcijas īstenošanai.

Pieņemta zināšanai tieslietu ministres Ingrīdas Labuckas sniegtā informācija par tiesu sistēmas attīstības problēmām . Tieslietu ministrijai uzdots jautājumu par finansējumu tiesu sistēmas darbības nodrošināšanai iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā, kad tiks izskatīts valsts 2002.gada budžeta projekta prioritāšu saraksts. Tieslietu ministrijai uzdots līdz 2001.gada 1.februārim iesniegt Finansu ministrijā informāciju par esošās platības sadalījumu katram tiesnesim, tiesneša palīgam un sēžu sekretārei, atsevišķi pa tiesas sēžu zālēm un tiesnešu kabinetiem katrā rajonu (pilsētu) tiesā un apgabaltiesā, kā arī sīkus aprēķinus par nepieciešamo finansējumu tiesu darba nodrošināšanai.

Pieņemta zināšanai informācija par arbitrāžas spriedumu lietā "SwemBalt v.Latvia" . Tieslietu ministrei uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta 19.decembra sēdē jautājumu par atbildīgo institūciju turpmākajās ar arbitrāžas spriedumu lietā "SwemBalt v.Latvia" saistītajās darbībās.

Pieņemta zināšanai informācija par situāciju valstī, uzsākot apkures sezonu .

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas un Pasaules bankas kā Oglekļa prototipa fonda pilnvaroto emisiju samazināšanas pirkuma līgumu" . Līgums tiek slēgts Liepājas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekta ietvaros.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Nolīgumu par starptautiskajiem neregulārajiem pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem (Interbus)" .

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!