• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts pabalstiem bērniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2000., Nr. 454/457 https://www.vestnesis.lv/ta/id/13669

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Rudens sesijas 14. decembra sēdē

Vēl šajā numurā

15.12.2000., Nr. 454/457

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts pabalstiem bērniem

Vakar, 14.decembrī, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija sagatavoja iesniegšanai izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Likums par Latvijas neatkarības atgūšanas procesā bojāgājušo personu bērnu speciālajiem valsts pabalstiem".

Organizācija "Glābiet bērnus" ir izstrādājusi un iesniegusi Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai priekšlikumu par grozījumiem likumā "Par sociālo palīdzību", kas paredz iespēju Latvijas neatkarības atgūšanas procesā 1991.gada janvāra barikāžu un augusta puča laikā bojāgājušo personu bērniem līdz 18 gadu vecumam un darbnespējīgiem vecākiem saņemt valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu divkāršā apmērā.

Komisija izskatīja šo priekšlikumu un sagatavoja jaunu likumprojektu "Likums par Latvijas neatkarības atgūšanas procesā bojāgājušo personu bērnu speciālajiem valsts pabalstiem", kas paredz tiesības Latvijas neatkarības atgūšanas procesā 1991.gada janvāra un augusta notikumos bojāgājušo personu bērnu speciālo valsts pensiju saņemt personai, kura audzina minēto personu bērnu, līdz bērns sasniedz 18 gadu vecumu. Likumprojektā paredzētais pensijas apmērs ir 60 latu mēnesī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!